20 yıl süresinde teknolojinin ilerleyişi ve uluslara entegre olmasından dolayı yapılanlar var ve bunlar kim olursa olsun yapacaktı. Yani mevcut hükümet onu yaptı, bunu yaptı demeden önce teknolojik değişimin zorunluklarını ve kolaylıklarını öncelikle hesaba katması gerekiyor. Çok daha fazla şey yapılması gerekiyordu ancak işlerine gelen yapıldı sadece. O yapılanlarda çoğunlukla oy toplamak için yapıldı. Yalanları saymıyorum bile, göklerde uçan uçaklarımız, doğalgaz cart curt.

Teknolojiye bile uyum sağlanamadı. Eğer teknolojik evrim sürecine uyum sağlayabilseydik şuan çoğunlukla güneşten elektrik üretiyor, tarımsal faaliyet alanlarımızı otomatikleştiriyor hatta yapay zeka entegresi ile çiftçileri eğitiyor, eğitim alanındaki ağırlığımızı yazılım ve üretim fonksiyonlarıyla tam teşekküllü bireyler ortaya çıkarıyor olurduk. Bu 3 seçenek bile Dünya ekonomisinde hızla yukarıya tırmanmamıza sebep olurdu. Çünkü sadece bu 3 seçenek Türkiye coğrafyasında o kadar verimli olurdu ki petrol çıkarmamıza bile gerek kalmazdı.

Ama mevcut siyasi partiler (tümü) İngiltere ve ulus üstü yönetimin arkasını yalamak zorunda ve bundan hiç vazgeçmeyecekler. Son 20 yılda bizlere artılarından fazla eksi verdiler ve giderken enkaz bırakacaklar.