Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
w-AREZ site bir örnekti. Telifsiz kitaplar var. Siz alıp bunları derlediniz. İşgüzarın biri şikayet etti. Bu domainin elimden alınmayacağının garantisini istiyorum. name, godaddy vs. 2005'ten beri kimse elimden almadı. Fakat metunic'te alan adı şikayeti ve işlem yapma gibi bir durum söz konusu.

Bu arada .com manyaklık değil bir realitedir. Genel kabul gören bir durum.
ülkemizin alan adı com.tr değil aslında .tr https://www.tsk.tr/ henüz bize sunulmuyor. turk and caicos adasının kısaltması bile .tc. de,uk herkesin alan adı çok işlevsel. com.tr nedir allah aşkına. tr açılınca gidip alalım ve savunalım ama com.tr çok kullanışsız.
bende .TR olmasından yanayım, zamanında yapılan saçma bir seçimden dolayı com.tr kullanılıyor.

fakat daha önce dediğim gibi bizim ülkemizin resmi alan adı COM.TR dir
o yüzden resmi alan adımızın kullanılmasından yanayım.

.tr domainler TRABIS faaliyete geçtikten 1 yıl sonra hayata geçecek.
marka tescil belgesi olanlar öncelikli olarak alacaklar sonra BACKORDER ile satışa çıkacak onlar.

Ayrıca bir çok ülkenin alan adı alınırken o ülkeden resmi adres istenir mesela .de .at .ch bir sürü yazabilirim böyle.
kişilerin kayıt altına alınması kötü bir şey değil.

w-rez veya başka gizlilik isteyen kişiler tabiki istedikleri alan adını kullanabilir com olur net olur org olur vs...

ben COM.TR alan adını manyaklık değil milliyetçilik olarak görüyorum nasıl Almanlar .DE kullanıyor ise