Okul zaten bir şey ögretmez, bunu ben de geç ögrendim. Okul sana sosyal yaşam verir birbirinden farklı kültüre, bilgiye, beceriye sahip arkadaşların sayesinde ufkun açılır. Hocalarla alanına dair her türlü bilgi alışverişi yaparsın. Üstüne birde alanına dair temel yapıları ögrenirsin sonrasını geliştirmek sana kalmış.

İlerde kurduğun sosyal bağlantılar ve çevre ile çok daha rahat hareket edersin. Bak bende 2-3 sene önce mezun oldum, şimdi şükür ki fena olmayan bir işim var kendi işimi yapıyorum + dolar kazanıyorum, tr de ortalamının bir tık üstü durumdayım. Ama diyorum keşke eşeklik* yapıp çok daha kaliteli bir okulada okusaymışım. Şimdi bakınca kazandığım paranın bir önemi yok bunu kazanmaya başlayınca anlıyosun. Çünkü entelektüel bilgi 0, aklına bir iş planı geliyor sana ardım edecek kapasitede adam yok, arkadaş seviyen sadece akşamları oturup çay içtiğin adamlar.

Daha bir sürü sayarım sana ama genel olarak, okul on numara nimet sadece faydalanmak gerekiyor. En azından ben böyle düşünüyorum. Az daha işlerimi yoluna koyayım 1.5-2k dolar sadece yemek için aylık kendime ayırabilirsem yurtdışında yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Online işlerime devam edip + okuyarak işime faydası olacak bilgiler ve mentali yüksek, ufuk açacak arkadaşlıklar edinmek için.