nofollow nasıl sıralamaya etkisi yok ben hep yorum link ile getirdim siteyi ve nofollow ile getiren yüzlerce site var biraz daha araştırarak ve bilgi edinerek cevap yazarsanız iyi olur diğer arkadaşlarında aklını çelmeyin..
Ben demiyorum, Google diyor.
"Yahoo! ve MSN ile birlikte Google, nofollowHTML mikro biçimini kullanıma sundu ve bu özellik yaygın olarak benimsendi. rel="nofollow" veya rel="sponsored" gibi daha spesifik özellikler içeren bağlantılar genellikle PageRank'i hesaplamakta veya kullanıcı sorgusu için sayfalarınızın alaka düzeyini belirlemekte kullanılmaz. Bu yeni link, PageRank hesaplanırken genellikle dikkate alınmaz. "
2020 yılında John Muller'de bunu doğrulayarak nofollow linklerin sayılmadığını fakat 2020 yılı itibariyle sinyal olarak değerlendirileceğini söyledi.
Google makalelerine göz atarsak
Google'da nofollow etiketli bağlantılarda güç aktarılmadığını anlatıyor.
Nofollow'un etkisinin olmadığını anlattığı makale->
Google
Yukarıdaki makaleyi okuyanlar Google'nin
spam yapan kullanıcının attığı linkin "nofollow" veya "ugc" olarak etiketlenmesini önerdiğini görecektir.
Google Pagerank sistemini - güç aktarımını anlattığı makalede wikipedia sayfasını dış kaynak olarak gösteriyor.
Wikipedia'dan alıntılıyorum;
"2005'in başlarında Google , HTML bağlantısının ve bağlantı öğelerinin rel özelliği için yeni bir değer olan " nofollow " [79] uyguladı, böylece web sitesi geliştiricileri ve blog yazarları , Google'ın PageRank amaçları için dikkate almayacağı bağlantılar oluşturabilirler. PageRank sisteminde artık bir "oy" teşkil etmeyen bağlantılar. Nofollow ilişkisi, spam dizin oluşturmayla mücadeleye yardımcı olmak amacıyla eklendi ."
Merak edenler için Google'nin wikipedia'yı kaynak olarak gösterdiği makalesi (Pagerank kelimesinden link çıkışı yapmış)->
Google
Nofollow'u anlatan Wikipedia sayfası ->
Wikipedia
Ahrefs gibi sitelerde domain puan hesaplamasında
sadece dofollow linkleri dikkate alır.
Aşağıdaki Ahrefs puan hesaplaması sayfasında "If the website is only linking to you via nofollow links, it wont increase your DR;" ctrl+f ile bu cümleyi aratın lütfen
Kaynak:
https://ahrefs.com/blog/domain-rating/
Yukarıda kaynaklarla beraber alıntıladığım konu nofollow'un pagerank-otorite anlamında etkisiz olduğuyla ilgiliydi. Trafik konusuna değinmedim, nofollow linkte olsa trafik alıyorsanız bunda sorun yok, siteniz kullanıcı kazanmış olur.

Biz nofollow link alıyor muyuz? Evet alıyoruz, çünkü sadece dofollow link alırsak spam olarak işaretlenebiliriz, sıralamaya etkisi olduğundan değil spam olarak işaretlenmemek için dofollow-nofollow karışık alıyoruz.