alidemiral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, Admatic'le bugün gene yazıştım. Şunu sordum:
"Eğer bizim vergi mükellefiyetimiz yoksa siz gider pusulası düzenleyerek bizim vergi yükümlülüğümüzü ortadan kaldırıyor musunuz? Yani ileride bir sıkıntı yaşamayız değil mi?"

Cevabı şöyle:
"Bize fatura düzenleyemeyen gelir vergisi mükellefi olmayan şahıslara her ay sonunda bir önceki ayın kazancı için gider pusulası düzenleyerek, belirteceğiniz bir banka hesabına ödemesini gerçekleştiriyoruz. Vergi ödemesini ise yayıncılarımız adına biz gerçekleştiriyoruz. Bu durumda şahsınıza ait firma olmaması gerekiyor. Gider pusulası üzerinden vergi mükellefiyeti bulunmayan yayıncımız olarak ilerleyebilirsiniz."

Ayrıca yine başka bir firmaya da sordum. Onlar da, "Senin adına ben ödediğim için sorun olmaz" dedi.

Benim muhasebe hocalığı yapan tanıdığım da aynı bu şekilde anlatmıştı.

Nedir bu mevzunun tam olarak doğrusu?

hocam gider pusulası bir olur iki olur. muhasebeciler daha dogru bilgi verecektir, ben kesin olmayan kendi bildiğim kadarını söyleyeyim. gider pusulasını devamlılıgı olmayan işlerde kullanılıyor genelde. atıyorum işsizsinizdir, 1 günlük iş çıkmıştır gidip yapmışsınızdır, karşı taraf siz fatura kesemediğiniz için gider pusulası düzenler. yoksa diğer türlü kimse firma kurmasın herkes gider pusulasıyla iş yapsın. gider pusulasının amacı o değil ki, evet karşı taraf için o ama sizin için değil. yarın birgün sizi çekip senin düzenli gelirin var neden mükellef olmuyorsun dediklerinde ne yapacaksın ? vergi mükellefi olma şartlarına bakın, eğer düzenli geliriniz var ve yıllık mükellef olma sınırını aşıyorsanız, o zaman gider pusulası sizi kurtarmaz. gider pusulası, vergi mükellef zorunlulugu olmayan, muaf olan kişilerden alınan hizmetlerde kullanılır