mhmt05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki bu mükellefiyet tesis edildiğinde benim tc ile giren herkes bunu görebilir mi? Durumu faal ticari kazanç elde ediyor bilgisine ulaşılabilir mi?
İstisna kapsamındaysanız vergi mükellefi olarak görünmeyeceksiniz. Yani vergi kaydınız varmı dediklerinde size yok diyeceksiniz. Gerçekten de yok zaten Bankadan kesintiile stopaj türü vergi ödüyorsunuz.

Aslında neden adsense gelirlerini kapsamadılar? Zaten devletin elinde Google adsense geliri kim alıyor hepsi var. Yarın onlara da sıra gelecek. Gel kardeşim gel,sen adsenseden gelir elde ediyormuşsun vergi kaydın yok. Seni deftere +cezası ödetecekler.

Sosyal ağlardaki potansiyeli bilemedikleri tespit edemedikleri için bu yol ile resen ihbar ettirmiş sayılıyorlar.

Ben vergi mükellefiyim. Bu sistem haricinde tek fark muhasebeci+Yıllık vergi ödüyorum. Çok kazancım yok ama azda olsa çokda olsa dinlemiyorlar.

Vergi daireleri şuan işlem yapamazlar. Çünkü işin nasıl yapılacağını bilmiyorlar. Ankara ilinde belki başlamış olabilir ama taşralarda 1 hafta içinde netleşir istisna belgelerinin dağıtımı.

Bu arada Vergi diaresine dilekçe verip şansınızı deneyebilirsiniz adsense geliri açısından. Verg itescilinde WEB PORTALI ana iş kolu var. Alt kolları sizin işi kapsayıp kapsamadığını bilemezler. Siz sosyal ağda adsense reklam gelirim var dediikten sonra size belgeyi verirler. Ama ileride ne çıkar bilinmez .
33 Yıllık muhasebe tecrübeme dayanarak vergi işlerini hafife almayın.