Siz olayı biraz farklı anlamışsınız bu normal bir mükellefiyet değil vergi dairelerinde birçok mükellefi yöntem var bunların hepsinde vergi levhası olacak yada bağkur çıkacak diye bir olay yok. Şirket kuruluşu gibi olsa bu sefer muhasebeci şart koşarlar demek ki normal şahıs şirketi gibi bir mükellefiyet kaydını oluşturmayacaklar. Vergi dairesinden biriyle görüştüğümde normalde bağkur olmaması gerekiyor bu sistemde dedi fakat bunun bizle ilgisi yok ilgili kuruma sormanız lazım dedi. Bu sistemde siz işveren değilsiniz yani size bağlı birileri çalışamayacağı için normal şirket gibi düşünmemek lazım çünkü sadece belli noktalardan ödeme alabiliyorsunuz.
Sigortalı bir çalışan çalıştıramayacağınıza göre bağkur ödemek kadar saçma bir şey olmaması gerekiyor. Zaten bu yasada geçmiyor mükellefiyetten kastı da nasıl bir mükellefiyet olduğuda yasada yok vergi daireleri bile bilmiyor.
Ayrıca arkadaşlar sizin içinde sordum istisna belgesi almadan hesap açıyorlar bu normal bir durum mu diye bana söyledikleri eni sonunda bunu bize bildirmek zorundalar usülünce yapılmayan kayıtlar ileride sıkıntı oluşturabilirmiş. Tebliğde yazan şekilde işlemlerin tamamlanması gerekiyormuş bizim için önemli olan kısmı tebliğ dediler bizi bankalar ilgilendirmez gibi şeyler söylediler açıkcası herkese önerim vergi dairesine mutlaka gidin.
Adamlar youtuber yasası diye biliyorlar bu youtuber kesimini para baronu olarak görüyorlar bağkur öde ne olacak diyorlar senin için daha iyi ileride garantin olur dediler şaka gibi
Peki bu mükellefiyet tesis edildiğinde benim tc ile giren herkes bunu görebilir mi? Durumu faal ticari kazanç elde ediyor bilgisine ulaşılabilir mi?