orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elden ödeme yaparken ödediğinize dair bir kanıt aldınız mı? Sözleşmeye göre 1 yıl dolduktan sonra ev sahibiniz maksimum enflasyon oranında zam yapabilir ve yenilenmeyen sözleşme kiracı lehine otomatikmek uzar. Ödemelerinizi yaptığınızı kanıtlayamazsanız şayet ev sahibiniz sizi iki ay kira vermediğiniz gerekçesiyle evden kolaylıkla uzaklaştırır. Kira ödemelerinizi açıklama tam bir şekilde bankadan yapmanızı öneririm. Zira bu dönemde samimi görünen birçok ev sahibi ekonomi bahanesiyle art niyetli davranmaya çalıştı. %80 zam kabul edilemez, insafsızlıktır.
orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Biu; hocam yanlış anlamayın da siz zaten her şeyi biliyorsunuz madem konu neden açtınız? Size yardımcı olmaya çalışıyorum. Elden kim kanıt vermiş diye bana soruyorsunuz. Hukuk diye bir kavram var değil kira ne ödemesi yaparsanız yapın kanıtınız yoksa muhatap kişi ödemedi derse hukuken ödememiş sayılırsınız. Ters düşerseniz bu kötülük size yapılabilir, ben bunu ifade ediyorum. Yapılan sözleşmelerde ev sahibi o evde oturmak zorundaysa yani o eve muhtaçsa sadece sizi kendisi oturmak şartıyla çıkarabilir. Ya da 2 ay kira geciktirmiş olmanız net bir sebeptir. Kolay gelsin
Kebelek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ödemeyi ne zamandır elden yapıyorsunuz bilmiyorum ama hukuk kanıt ister dekont sunamazsınız sizi cikariverirler 3 aya. Tecrübeyle sabittir.
cRueL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ekime kadar bile yapamaz diyosan yanılıyorsun. Elden verdiğin kiralar maalesef boşa.
Senin yerinde olsam madem ekimde ilk sözleşme tarihi ekime kadar olan kira bedelini banka hesabına yatırırım ekime kadar ozaman hiiiiç bişe yapamaz.
SAMATO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bişey yapamaz ama şöyle bir durum var
sen kirayı elden veriyorsun adam demez mi kira ödemiyor sonuçta banka kaydı yok işte burda işler karışabilir hocam
Canberk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç ev sahibininin dikine gitmeyin evet %80 çok yüksek rakam ama elden kira vermişseniz kirayı vermedi diye 3 ayda rahatlıkla çıkarabilir sizi.

Verdiğini kanıtlayamadığın için zaten çıkartır rahatlıkla sorun orda 1500 e anlaşmaya bakın
xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kira verdiğini kanıtlamak kiracının sorumluluğu. Elden ödediyse tutanak ile ödeme imzası almalı.

Ev sahibi şu durumda 1 - 0 önde.
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak sen kiranı bankadan ödemediğn için zaten kira artışını tefe tüfe ye göre mi yaptın belli olmaz?
Kira artışı yaptın mı yapmadın mı o da belli olmaz.
Kiranı bankadan ödemiyorsan elden ödüyorsan kontrat sadece göstermelik bir belge haline gelir.
Çünkü o belgede senin borçların yazıyor ama bu borcu ödediğine dair elinde bir belge bir imza bir dekont yok.
Eğer kadını çok sıkıştırırsan usülsüzlük cezası ödememek için girdiğinden beri kira ödemiyor beni oyalıyor kirayı elden ödediği de yalandır der tahliyeni ister.
Senin kirayı ödediğine dair sağlam şahitler göstermen lazım, mesela yönetici, mesela komşular.
Ama onlar da ev sahibinle kötü olmamak için bu topa girmeyebilirler, hatta karşı taraf da senin gerçek şahitlerine karşı yalancı şahit çıkarabilir.
Yani bu tefe tüfe oranında zam meselesi ve kontratın kiracıyı koruması kiranın bankadan ödenmesi ya da elden ödenirken kontratın tarihli tutarlı imza attırılması ile olabilir.
lancewood adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefon görüşmelerinden ispat edilebiliyorsa sıkıntı yok ama siz yine de devlettin önerdiği kira zammı oranındaki fark ile kiranızı banka üzerinden ödemeye devam edin. İstediği faiş zammı kabul etmeyin, ancak geçerli sebepler varsa (kat mülkiyet kanununa uymuyorsanız, kendisi oturacaksa v.s.) tahliye davasına kadar gider. Kiracıyı çıkarmak o kadar kolay değil.
BrkCn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Konuyu en başından bu yana takip ediyorum.
Belirtmek isterim,
Telefon görüşme kaydi var demişsiniz. Habersiz alınan kayıtların hükmü yoktur.
Özel hayatın gizliliği nedeniyle gizlice yapılan ses kayıtları davalarda delil olarak kullanılamaz. Ancak, tabi ki bu durumun istisnaları vardır. Bazı davalarda ve hukuka uygun olarak elde edilen ses kayıtları delil olarak kullanılabilir.

Hatta özel hayatın gizliliği sebebiyle kayit aldığınız için size farklı bir dava açılır ise siz suçlu duruma düşebilirsiniz.
Saygılarımla.
Artık öyle bir şey yapamaz. Çünkü 2019 yılından itibaren ödeme yaptığıma dair tablo hazırladım elden ödemeyi aldığını belirterek imzalattım. Ev sahibiyle kötü değiliz tekrar kirayı konuşacağız. Hazırladığım tablonun içeriği

Ödeme tarihi, Ödemeyi teslim alan, Tutar, Ödemeyi veren, bu şekilde tablo oluşturup altına 28 satırdan oluşan ödemeleri elden teslim aldım diye not düştüm. Ayriyetten ev sahibine imzalattım ve el yazısıyla elden teslim aldım yazdırdım . Aslı ve fotokopisi çekilip biri onda biri bende. Sanırım 1-0 öndeyim eğer ortak yol bulamazsak.