Sick16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sorunun cevabı kısa ve öz hayır.
Sebebi merkeziyetsiz olmasıdır.
İsteyen istediği kişinin nft'sini üretebilir ama burada hep en önemli kısmı atlıyorsunuz orası nedir hemen aşağıda cevaplayacağım.
İnsanlar elon musk, jeff bezos gibi çok popüler insanların tasarımlarını yapıyor ve satmaya çalışıyor başarılı olma ihtimallari %0.0001 sebebi en basit anlatımla NFT neden sonuç ilişkisine bağlı olmalı, sen nft yi yaptın ee? sonuç bir şeye çıkması gerekiyor.
Misal Ninja Squad NFT bu nft'lerin kurucusu türk ve inanılmaz aktifler 2015 senesinden beridir youtube'a kripto içerikleri ile ilgili içerikler çekiyorlar ve toplulukları inanılmaz büyük nft'leri satışa sunuldu inanılmaz bir ravet gördü sen ninja squad nft'si tutarsan sana günlük $nst veriyor hesabına yatırıyor. İleride oyun çıkaracaklar senin nft'in yoksa oyuna katılamicaksın.
İnsanlar A projesini çıkarıyor bunun nft'sini alırsan oyun oynayarak para kazanabilirsin diyor ve insanlar bu yüzden o nft'lere hucüm ediyor, sen NFT çıkarıyorsun karşılığında alan kişiye ne veriyorsun hiç bir şey. Niye senden nft alsın ?
hocam dediğiniz bakış açısına katılıyorum, ancak elon musk ya da diğer örnekerde durum farklı, yani elon musk hayranı olan adamlar kara karşına gözüne hayran değiller, girişim ve bilimine hayranlar. Yani burada bilimsel bir hayranlık var, magazinsel fanlık değil. Elon musk'ın özel bir nftsine sahip olacağım hevesinde çok az insan çıkabilir belki, o da bilim dünyasından ya da asırı idealist psikolojideki gençler, onlara da ulaşmak zaten çok zor. Ancak örneğin agresif fan kitlesi olan bir ünlünün nftsi o kitlece ravet görebilir. Güzel bir nft sınırlı sayıda dersen, milyonlarca kitleden o 100 taneye sahip olmayı isteyen 100 kişi illaki çıkar bana göre, tabi bunun için burada paylaşmak istemediğim pek çok farklı pazarlama taktiği denenebilir o insanlara ulaşmak ve iştahlandırmak adına. Yani biraz daha magazinsel ünlülerden bahsediyorum ben.