Merhaba, ben üniversite mezunuyum. Kısaca özet geçmek gerekirse 15K kyk borcum ve evlilik planlarım var. Bu sene biraz ters gidiyor benim için her şey. Oralara girmeyeceğim hiç. Sorum şu; altını çizerek söylüyorum askerden döndüğümde evlilikte düşündüğüm için en doğru kararı vermeliyim.
1- 6 ay askerlik yapıp dönmek mi? Eğer bunu yaparsam döndüğümde iş arayacağım özel sektörde ve sağlıkçı olmama rağmen maalesef iş bulamıyorum. KPSS puanım 70. O da zaten bu seneki KPSS ile geçersiz hale gelecek.
2- 12 ay Yd. Astsubay olarak yapıp 2 ay harçlık 10 ay maaş almak mı? Ayrıca daha sonra meslek olarak yapmak istersem Astsubaylığa geçişte epey faydası oluyor bildiğim kadarıyla. 10 aylık maaş ile kyk borcumu sıfırlayabilirim üstüne epey para da kalır diye düşünüyorum.
Sizin tavsiyelerinizi duymak isterim. Sevdiğimden uzaktayım epey bir zamandır. Bu durum beni çok zorluyor. Evlenmek istiyoruz ama denediğim tüm kapılar suratıma kapanıyor birer birer. Polisliğe falan başvurdum puanım yetmesine rağmen bu sene yaptıkları saçma sapan bir sistem yüzünden elediler. Astsubaylığa da başvurdum sınavlarına fakat yanlışlık yapmışım muhtemelen o da yandı. Kafam çok dalgın sağlığım çok bozuldu keza psikolojim de öyle. Ne yapacağım dostlar? Bilen birisi yol göstersin ne olur.