Değerli arkadaşlar yine yanlış anlaşılma ve yönlendirmeler var. Bazı konulara açıklık getirmek istiyorum tekrar. Aşağıdaki örnekte kişinin kişisel web sayfasına koyduğu ve kişisel olarak gelir elde ettiği reklamlardan bahsediyor. Örneğin benim futbol üzerine kişisel sitem var. Ve ben bu sitede X markanın ayakkabısının reklamını yapıyorum kişisel olarak ve satılan o ayakkabıdan ticari olarak bir prim alıyorum. İşte bu şekilde elde edilen gelir ticari faaliyet sayılıyor. Ancak Google yönetmelikte tanımlaması yapılmış bir Sosyal Ağ Sağlayıcısıdır. Adsense gelirlerinde satış sonucu alınan bir prim yoktur. Reklam gösterimleri ve tıklamalarından gelir elde edilmektedir. Bu gelirler etkileşim sonucu elde edilen gelirlerdir. Az önce vergi dairesinden müdür arkadaşla tekrar görüştüm ve o da aynı şeyleri söyledi. rahat olun. Gidin dilekçenizi verin istisna belgenizi alın ve hesabınızı açtırın.
Örnek 12: Mükellef (J), kişisel internet sitesinde yemek tarifleri vermekte ve yemeklerin yapılışına ilişkin videolar yayınlamaktadır. Mükellefin faaliyette bulunduğu kişisel internet sitesinin belirli alanlarında reklamlar yayınlanmakta ve yayınlanan bu reklamlardan kazanç elde edilmektedir.
Sadece belirli bir kısmında sosyal etkileşim amaçlı içeriğe yer veren kişisel internet sitelerinin sosyal ağ sağlayıcıları kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmadığından mükellefin kişisel internet sitesi aracılığıyla elde ettiği kazanç istisna kapsamında değerlendirilemeyecektir.
Hocam güel izah etmişsin de vergi dairesindeki memur
mükellefin kişisel internet sitesi aracılığıyla elde ettiği kazanç istisna kapsamında değerlendirilemeyecektir. Bölümünü baz alırsa nerden geldiğine değil ne aracılığı ile kazanca bakarız derse.. ( İnş olmaz tabi de )
Bu yasayı çıkarmadan önce yapılması gereken r10 yönetiminden birinden bilgi almaktı. Başka kim izah edebilirdi ki.. Yönetim devreye girsin