Hepinize merhabalar 7-8 ay once bir instagram sayfasindan kapida odeme ile Tekirdag hayrabolu ilcesine kargoyla bir kiyafet aldim.Verdigim adrese kargo firmasi kargomu getirmeyip benden çok uzakliktaki bir ilceye geri goturmustu.Sebebini anladigimizda ise ürünün saticisinin kargoculara adresimi yanlis verdigini farkettim, gelip almazsam iade olacagini soylemislerdi ve bizde geri iade olabilecegini 100 tl lik esya icin 500 tl lik bir yakit harcamasi yapmayacagimizi belirtmistik .Herneyse buraya kadar tamam lakin instagram sayfasi sahibi birkaç metin yazdi ve bana kargoyu almamiz gerektigini aksi takdirde dava acacagini soyledi.(Benim onlara verdigim adres dogru oldugu halde onun yaptigi hatadan dolayi kargo adresime gelmedi.) Ve kendisi bana zorla aldirmaya calisti.Almazsam eger dava acacagini o parayi benden zorla tazminat ile alacagini soylemisti.Bende hakli oldugumu dusundugum icin dava acabilecegini urunu almayacagimi soyledim.
Olay o gun bitti sandim lakin bugun tanimadigim bir numara arayip (normal kisisel telefon numarasi ) kendisinin uzlasmaci oldugunu 125 tl ye istedigim adrese kendilerinin gelip birakabilecegini aksi taktirde dava olqcagini vs soyledi.Ne yapmaliyim ? Benim bildigim kargo kapida odeme bile olsa 14 gun icinde cayma iade hakkim var.
Cogu forumlarda para koparmaya calistiklarini soylemisler.Ne yapmaliyim ?