tiptu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay cemaat yurdunda geçiyor, baskılar din veya ailesinin sözde din anlayışı yüzünden yapılmış, ayrıca ülkenin durumundan da şikayet ediyor, yani hocam siz de her durumda bir savunmaya geçmeyin çocuk mu suçlu şimdi burada?
Olayın geçtiği yer olayın nedeni olmak zorunda mıdır her zaman? Olayın geçtiği yerin formatını da çok iyi ve yakından bilirim. İstenmeden kimsenin kalması asla istenilmez. Çünkü bu kalınan yerinde atmosferini bozan bir durumdur. Hatta bunu farkedip çocuğunun babasını dahi aramışlar. Ki böyle yapılır. Eğer çocuk baskı ile kalması sağlandıysa ailesi aranır ve uyum sağlayamadığı daha uygun bir yerde kalmasının daha uygun olabileceği, zoraki kaldığında fayda değil manen de zarar görebileceği aileye ifade edilir. Nezaketle başka yere gitmesi istenir ve beklenir. Seküler yaşam tarzına kıyasla ağır şartları olan bir yerdir. Namazlar kılınır, tesbihatlar yapılır, kuran ve tefsirleri okunur. Burada cemaatin bir doğrudan etkisi olmadıysa onu itham etmek (çocuk videoda bile itham etmezken) ideolojik inançları çocuğun ölümü üzerinde kin kusma fırsatına dönüştürmekten ibarettir.

"Din veya" değil, "dini ailesinin yaşayış tarzından" kaynaklanıyor olabilir. Bu islam'dan kaynaklandığını göstermez ki bu tabloya baskıyla kişiyi sokmak İslam'da yok. O zaman meselenin sebebi İslam olmaz. Sebebi İslam değilse ve siz bu olayı dine bağlıyorsanız çirkin ideolojik bir yorumlamadan ibaret olur.

Ülkenin durumundan şikayet eder etmez, ben bu konuda yorum yapmadım. sanırım bunu da farklı bir mesaja cevap yazarken yanlışlıkla bana ilettiniz.

Ben Müslüman'ım ve bazı problemler iftira suretinde İslam'ı itham altında bırakacak şekilde sunulursa savunurum. Ben Müslüman sıfatıyla dini açıdan savunuyorum, siz mesajıma karşı karşıt bir savunma ihtiyacını hangi kimlikle hissettiniz?

"Çocuk mu suçlu şimdi burada?" sorunuz garip geldi. Başka birine mi yazdınız? Ya da benim mesajımda böyle bir itham yokken bunu neden bana yazdınız?