Süreci başından beri takip ediyorum. Bu durum ile ilgili muhasebeci'minde sisteme geçiş yapmamınızın daha uygun olduğunuda söylemesiyle şirketi kapattım ve taslak halinde vergi dairelerinde bekleyen yeni vergi kanuna geçmek için beklemedeyim. Sisteme geçiş için vergi dairelerinden yetki belgesi alınması ve bu belgenin bankaya ibraz edilerek hesap açılması gerekiyor ve banka otomatik gelirinizden %15lik kesinti yaparak size ödemenizi yapıyor.

Son durum şu şekilde; vergi daireleri bilgisiz haberi olmayan bile var, durumdan haberdar vergi daireleri ise taslak aşamasında olduğu için veremediklerini söylüyorlar. Ziraat bankasından ise yetki belgesiz hesap açımı yapılabiliyor ve birçok kişide hesabı açmış durumda. Ayrıca GİB'de şöyle bir metin yayınlanmış ve burada istisna belgesi almak ile ilgili bir koşul gözükmüyor.

Sonuç olarak Zirat bankasından içerik üretici hesabı açmayı düşünüyorum. Forumun neredeyse yarısını ilgilendiren bu durum ile ilgili neredeyse hiç konu görmedim. Siz neyapmayı düşünüyorsunuz?