Hocam ilk sözleşme den bu yana ne kadar ödeyeceğim bellidir zaten. Örneğin 800 TL ilk girişim ise, bu zamana kadar tüfe ile işlem yapıldı. Tüfe altında hiç kalmadı ki ?
Artı olarak hep ev sahibi bazında bakmışsınız hocam. Kiracı ne yapsın burada haksız kiracı mı şimdi ? Benim kira ödeyip ödemediğimi nasıl kanıtlayacaklar şahitler yanında mıydı kira öderken ? bu çok saçma oldu

emsal davalara çok baktım. Tüfe oranını geçmeye niyetim yok anlaşır anlaşır anlaşamazsa ekime kadar evinde oturur ödemesini yaparım ödemeyi kabul eder etmez mahkemeye versin . Mahkeme ne derse odur

cesareti varsa verir. Ben uzlaşma yolunda her zaman varım ancak, faiş fiyata ve aç gözlülüğe karşıyım. Uzlaşma yolunada gitmiyor . Gerekirse avukata veririm faturalar benim üzerine düzenli ödemem faturalarda da mevcut.
Yani bu yorumunuz yukarıda belirttiğiniz tamamen ev sahibini savunmuşsunuz kiracıyı şuan hiç konumuna sokmuşsunuz hocam. Bütün haklar ev sahibi. Pardon siz ev sahibimisiniz ? Olaya sadece ev sahibi gözüyle bakmayınız tarafsız olarak yorum yapmanızı isterim açıkcası. Kiracı ne durumda şuan ?
Arkadaş anlatmış bende anlatayım,
Kiranızı elden ödemeniz büyük handikap, geriye dönük tüm kiraları talep edebilir, siz ödediğinizi ispatlamak zorundasınız. Çıkarmak isterse de çıkmanız halinde, geriye dönük kiralardan vazgeçiyorum der, sizde çıkmak zorunda kalırsınız veya inat ederseniz geriye dönük tüm kiraları ödemek zorunda kalırsınız.
Bu yüzden kiralarınızı banka üzerinden ödeyiniz, ev sahibiniz vergi kaçıracak diye elden ödemeyiniz. 2 farklı sözleşmede yapmayınız. Yargıtay tarafında vergi dairesine verilmek üzere hazırlanan kira sözleşmesi muvazaalı kabul edilmekte, yüksek bedelli kira sözleşmesi ise geçerli kabul edilmektedir.