digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak sen kiranı bankadan ödemediğn için zaten kira artışını tefe tüfe ye göre mi yaptın belli olmaz?
Kira artışı yaptın mı yapmadın mı o da belli olmaz.
Kiranı bankadan ödemiyorsan elden ödüyorsan kontrat sadece göstermelik bir belge haline gelir.
Çünkü o belgede senin borçların yazıyor ama bu borcu ödediğine dair elinde bir belge bir imza bir dekont yok.
Eğer kadını çok sıkıştırırsan usülsüzlük cezası ödememek için girdiğinden beri kira ödemiyor beni oyalıyor kirayı elden ödediği de yalandır der tahliyeni ister.
Senin kirayı ödediğine dair sağlam şahitler göstermen lazım, mesela yönetici, mesela komşular.
Ama onlar da ev sahibinle kötü olmamak için bu topa girmeyebilirler, hatta karşı taraf da senin gerçek şahitlerine karşı yalancı şahit çıkarabilir.
Yani bu tefe tüfe oranında zam meselesi ve kontratın kiracıyı koruması kiranın bankadan ödenmesi ya da elden ödenirken kontratın tarihli tutarlı imza attırılması ile olabilir.

Hocam ilk sözleşme den bu yana ne kadar ödeyeceğim bellidir zaten. Örneğin 800 TL ilk girişim ise, bu zamana kadar tüfe ile işlem yapıldı. Tüfe altında hiç kalmadı ki ?
Artı olarak hep ev sahibi bazında bakmışsınız hocam. Kiracı ne yapsın burada haksız kiracı mı şimdi ? Benim kira ödeyip ödemediğimi nasıl kanıtlayacaklar şahitler yanında mıydı kira öderken ? bu çok saçma oldu emsal davalara çok baktım. Tüfe oranını geçmeye niyetim yok anlaşır anlaşır anlaşamazsa ekime kadar evinde oturur ödemesini yaparım ödemeyi kabul eder etmez mahkemeye versin . Mahkeme ne derse odur cesareti varsa verir. Ben uzlaşma yolunda her zaman varım ancak, faiş fiyata ve aç gözlülüğe karşıyım. Uzlaşma yolunada gitmiyor . Gerekirse avukata veririm faturalar benim üzerine düzenli ödemem faturalarda da mevcut.

Yani bu yorumunuz yukarıda belirttiğiniz tamamen ev sahibini savunmuşsunuz kiracıyı şuan hiç konumuna sokmuşsunuz hocam. Bütün haklar ev sahibi. Pardon siz ev sahibimisiniz ? Olaya sadece ev sahibi gözüyle bakmayınız tarafsız olarak yorum yapmanızı isterim açıkcası. Kiracı ne durumda şuan ?