Yukarıda bir arkadaş cahillik intihara yol acacak dereceye geldi artık demiş gerçekten doğru bişey söylemiş.
Hocam mesajını alıntıladım yanlış Anlama lütfen.
Sanırım az çok bilginiz görmüş geçirmişliğiniz var siz ya bazı şeyleri yanlış okudunuz yada okuduğunuz şeyleri yanlış algıladınız k. Bakmayın azda olsa bizde bazı şeyler okuduk gördük.
Bende söylüyorum dinde zorlama yoktur bu konuya konu olan kardeşimiz de ne yazıkki cahilliğinden aile baskısı ve o kaldığı kurumun biraz baskıcı kuralcılığından etkilenerek çok yanlış Bi yol seçmiş Allah rahmet eylesin.
Ama lütfen konuyu dinimizin inançlarımızın farklı bir amaca dayandığına falan dönmesin.
Bir insan birşeyi yargılayacak ise onu en ince ayrıntısına, sebep ve sonuçlarına kadar araştırıp öyle sorgulamalıdır..
Alıntıladığın için niye kusura bakayım, sıkıntı yok. Fakat yanlış bildiğiniz bir şeyi rica ediyorum savunmayın, bu konuda onlarca ayeti buraya örnek olarak yazarım normalde ama tartışma çıkacağını çok iyi bildiğim için gerek duymuyorum. Yanlış anlamışsın ne demek? Tüm Kuran'ı okudum her ayetini ve hatta binin üzerinde hadis okudum, sayısız tefsir ve hatta fıkıh, lütfen karşınızdakini bilgisizlik ile suçlayacaksanız önce kendi bilginizin doğruluğundan emin olun. Enfal Suresi, Ahzap Suresi ve Tevbe Suresi ile başlayın isterseniz bilginizi sınamaya. Ne demek dinde zorlama yok? Allah'ın ayetlerini yalanladığınızın farkında olmamanıza üzüldüm. Tevbe Suresinin daha ilk ayetlerinde müşriklere haram aylar çıkıncaya kadar 4 ay mühlet verilir ve bu süreden sonra yakalandıkları yerde öldürülmeleri emir edilir. Hadislerde mürtedleri öldürmemek dinden çıkma sebebi olarak bile belirtilmiştir ama yalanlanacağını tahmin ettiğim için bahsetmek dahi istemiyorum. Son din İslam oluncaya kadar savaşın ayetleri var aynı kelimeler ile birden fazla Sure içinde geçiyor. Dediğim gibi önce kendi bilginizi teyit edin, sonra başkasının bilgisine laf edin. Ben ne okuduğumu çok iyi biliyorum ve anlıyorum, Kuran herkesin anlaması için apaçıktır. Ayrıca şimdi siz yanlış anlamayın, eğer amacınız tartışmaya girmek ise bu yazıyı rica ediyorum alıntılamayın.