Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 Aydır kira ödemiyor diyebilir demişsiniz. Peki devlet demeyecek mi neden elden aldınız ? o nasıl kanıtlayacak hocam 2 yıldır evinde oturuyorum şimdi mi 3 aydır kira ödemiyormuşum muhabbetine dönecek ? Hadi sözlü ödemiyor dedi ben ödemişim devlet 3 ayı bana mı ödettirecek ?

Bak sen kiranı bankadan ödemediğn için zaten kira artışını tefe tüfe ye göre mi yaptın belli olmaz?
Kira artışı yaptın mı yapmadın mı o da belli olmaz.
Kiranı bankadan ödemiyorsan elden ödüyorsan kontrat sadece göstermelik bir belge haline gelir.
Çünkü o belgede senin borçların yazıyor ama bu borcu ödediğine dair elinde bir belge bir imza bir dekont yok.
Eğer kadını çok sıkıştırırsan usülsüzlük cezası ödememek için girdiğinden beri kira ödemiyor beni oyalıyor kirayı elden ödediği de yalandır der tahliyeni ister.
Senin kirayı ödediğine dair sağlam şahitler göstermen lazım, mesela yönetici, mesela komşular.
Ama onlar da ev sahibinle kötü olmamak için bu topa girmeyebilirler, hatta karşı taraf da senin gerçek şahitlerine karşı yalancı şahit çıkarabilir.
Yani bu tefe tüfe oranında zam meselesi ve kontratın kiracıyı koruması kiranın bankadan ödenmesi ya da elden ödenirken kontratın tarihli tutarlı imza attırılması ile olabilir.