Gıda olarak Trendyol Yemek, GetirYemek ve YemekSepeti ile çalışıyorum. Ben Kurye çalıştırmak yerine (daha maliyetli olduğu için çalıştırmıyorum.) bunların (TrendyolGO, Getir Getirsin, YemekSepeti Vale sistemleri ile kendi siparişlerini kendileri müşterilere teslim ediyorlar. Bu 3 firmada bu işlem için ürün satış fiyatından %35+%18 komisyon alıyorlar. Ayrıca Getir Getirsin olarak sipariş verirse müşteriden 7,9₺ ek ücret, YemekSepeti Vale 5,99₺ sipariş verenden ücret alıyor. TrendyolGO'da ücret alınmıyor. Hayır hem bu şekilde müşteriden ek ücret alıyorsun hem restorana %35+%18'lik bi yük uyguluyorsun. ya hepsini müşteriden al yada hepsini restorandan al 2 taraflı almak nedir?
Müşteri 100₺ değerinde sipariş verirse restorandan 41,30 kuruş alıyor. buda toplam maliyetin %41,30 olarak geliyor neredeyse yarısı. kazanan kim? Tabiki bu işi yapan Yemeksepeti getir trendyol. biz olmazsak onların varolmayacağını bilmiyorlar. ama malesefki ülkemizde bu şekilde kontak kapatmak deyimi ile bu fiyatlara karşı çıkamıyoruz.