dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
meslek lisesine zorunlu gitmek ne demek? iyiler %10 15 arasına girip nitelikli okullara gidiyor. daha az iyiler anadolu liselerine gidiyorlar. zaten iyi meslek liselerinin puanı da yüksek. 100 soruda 10 net yapamayanlar da imamhatiplere meslek liselerine gidiyorlar. şimdi bu adam meslek lisesini bitirince hangi üniversiteyi kazanır kazansa bile hangi bölümü kazanır? ya da meslek lisesine giden kaç öğrenci üniversiteyi kazanır? haftada iki üç gün okula gidiyor o da sıra altında pubg oynuyor çoğu.

eğitim alanındaki kaderinizi daha ilkokulda tayin ediyorsunuz. ailesi iyi ilgilenen okula iyi adapte olan çabuk okuyan okuma alışkanlığı kazanan öğrenci hayat boyu iyi öğrenci oluyor. ortaokulda da düzenli ders çalışan dersler itakip eden kitap okuyan öğrenci iyi liselere gidiyor.

ayrıca herkes akademik anlamda başarılı olacak diye bir şey yok. meslek lisesinde mobilya bölümüne gitmiş okuldan arta kalan zamanlarında bir mobilyacıda çalışmış bir öğrenci herhangi bir öğretmenlik ya da belli alanlar dışında üniversite okuyan çoğukişiden daha iyi bir tercih yapmış olur.
Eğitim sisteminin zorunluluğu diyelim anadolu lise leri dolunca ne olcak hocam boşta kalan yerlere dolduracaklar hem 1 yıl düzenli calisirsa rahat gider üni versiteye
Ben meslek lisesi cıkışlıyım 4 yıllık mekatronik mühendisliği okuyorum yaninda 2 yillikta bilgisayar programcılığı okuyorum
Meslek lisesinde nasıldım berbat