Merhabalar arkadaşlar
Ben bir firmada ön muhasebe departmanında çalışıyorum. Yaklaşık 3 ay olacak başlayalı. Bir düzen kurmaya çalışıyorum. Çok eski bir firma. Bu zamana kadar muhasebe işlemlerini hep eski esnaf sistemi defter üzerinden yürütmüşler ve şuan takip konusunda zorlandıkları için daha profesyonel bir çalışma istiyorlar. Bende muhasebe programı almayı önerdim fakat fiyatları duyunca işverene pek makul gelmedi. Excel üzerinden yapmayı düşündüm fakat çok müşteri var. Ve arama kısmını nasıl kullanacağım konusunda pek bilgim yok.
Detaylandıracak olursak her müşteriye bir form oluşturuluyor. Formda üst kısımda ad soyad veya firma bilgisi, adres, iletişim bilgileri bulunuyor. Orta kısımda satılan ürün ile ilgili detaylı bilgi adet, birim fiyatı, toplam tutar gibi bilgiler bulunuyor. Alt kısımda ise ödeme bilgileri nasıl ödendiği ne zaman ödendiği gibi bilgiler bulunuyor. Ve bu şekilde yaklaşık 2500 form var belki daha fazla bile olabilir.
Yapmak istediğim şey şu; bana ''şu tarihte şu müşteri gelmiş ne almış ne kadardan almış veya Ahmet Mehmet isimli müşteri bizden ne almış '' şeklinde sorduklarında arama yaptığımda isim yada tarih bazlı bulabilmek istiyorum ama excelde hangi çalışma sayfası açık ise onun üzerinden arama yapıyor genel arama yapmıyor yapıyorsa da ben bilmiyorum.
Bu konuda önerebileceğiniz ücretsiz bir program var mıdır?
Bu konuda şunu da yapabilirsin diye bir öneriniz?
Yada excel konusunda bilgisi olan yardımcı olabilecek biri var mıdır ?