digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu adamın ihtiyacı yok demek ki.
Bir adamın okula giden çocuğu varsa ve servis ücretlerine %100 zam yapılırken ev kirasına 50 lira zam yapmaz.
Örnek gösterdiğiniz adam kiracısını kendi cebinden destekleyecek ekonomik güce sahipmiş.

Başka bir adam da çıkarıp zor gününde kiracısına para desteği yapabilir.
Bu bütün ev sahipleri kiracısına kira desteği yapacak anlamına gelmez.
Ülkede enflasyon geçen sene %50 bu sene çok daha üzerine çıkacak görünüyor.

Hükümet insaf edip zamları geri çekmiyorken ev sahiplerinden marketlerden indirim beklemek hayal.
Kötü ekonomik politikalar yüzünden vatandaş fakirleşiyor.
Ve sizin örnek göstediğiniz şey kiracılar fakirleşmesin ev sahipleri fakirleşsin demek oluyor.
Hocam aç gözlülük başka bir şey değil. Servisi bahane ediyor üste üste zam geldi diye. Ancak Bina ailecek kendilerinin. 2 yerden kira alıyor ben dahil. Oturduğu ev kendinin + Eşi çalışıyor bana diyor eşim çalışıyor ama fazla bir maaş aldığı yok. Demek istediğim aç gözlülük ne kadar koparırsam kar. Hayır iyi niyetliyim orta yolu bulalım diyorum. Yok yanaşmıyor çıkmanıda istemem diyor memnunum diyor ama yanaşmıyor. Çevredeki emlakcılara sordum böyle böyle diye. Oranın en fazla hakkı 200-250 tl taş çatlasın diyorlar. Oturduğum ev 1+1 Amerikan mutfak yani. İlk evlendiğimiz de şimdilik idarelik geçelim dediğimiz yer. Ev bulamamıştık 2 yıl önce deprem muhabbetinden dolayı evler tıklım tıklımdı.

Hadi herşeyi geçtim unu,şekeri,yağı bahane ediyor zamlandı vs. Diyorum ki kendi açından bakma benim de alım gücüm düştü enflasyon karşısında param zaten eridi. Sadece kendini düşünüyor. Empati yapmıyor. Şimdi ben ne yapayım hocam sözleşmeyi kullansam şuanki enflasyonu baz alarak ekime kadar oturabilirim ama sonrası taşınma vs 2000 tl den fazla şuan kiralar. 2+1 ler burada.