Arkadaşlar merhaba cumartesi sabahı kayaşehir bölgesinde kapalı otoparktan motorum çalındı.
Otoparkın her bir karesini gören 4 kamera mevcut 20 gün önce 3-4 çocuk oyun oynamak için zıplayarak kameraya vurmaya çalışırken 3 tanesini yere eğiyorlar tüm açılar kapanıyor sadece otoparktan çıkış anı mevcut.
Sabahın 8:30unda işe gider gibi kaskıyla montuyla gelmiş kilitleri kırıp düz kontak yapıp çalıştırıp gitmiş.
%90 ihtimalle çevre ilçelerden gelip aldılar o yüzden bir yolda izleyemiyorum. Yani esenlerde çaldırsanız bayrampaşada bulursunuz ama kayaşehirde olunca 10 tane ilçe sayılabilir.
Direkt polislere ihbar ettim. Motoru çalınan 4 kişiyle görüştüm 3ü motorunu bulunmuş. Genelde suç işlemek için çaldıklarından dolayı 2-3 gün işini görüp bir kenara atıyorlar. Eğer yol üstüne atarlarsa hızlı döner olurda bir otoparka atarsa birinin hiç kullanılmadığını farkedip polise ihbar etmesi kaç ay sürer bilmiyorum.
Kaskıyla, montuyla geldiği için parçacıya denk gelme ihtimalinide düşünüyorum. Eğer öyleyse şimdiye kadar pişmaniye gibi dağıtmışlardır. Sahibindende yedek parça ilanı göremedim ama parçacıya denk gelmiştir diyip çok düşünmemeye çalışıyorum.
Avukatla ve polisle görüştüğümde suçlu yakalandığında ortada motor varsa alırsın yoksa devlet suçluya cezasını verir diyor.
Güvenlik kameralarının hiç kontrol edilmemesinden dolayı site yönetimini şikayet etmeyi düşündüm ancak kameralar zorunlu değil daha çok ekstra birşeymiş. Yani pazarlama stratejisi gibiymiş. " bizim kameramız var bizi tercih edin" gibisinden.
Bir kaç haftadır ülkenin şartlarından dolayı millet yağmalamaya başlar diyordum. Site yönetimine kamera kayıtlarını incelemeye gittiğimde 2 ayrı ekip 2 ayrı hırsızlık için kayıt izliyordu resmen sıra bekledik.
Sizde güvenlik önlemlerinizi arttırın arkadaşlar. Gerçekten hiç birşey güvenli değil. Arabada değerli şeylerinizi falan bırakmayın.