Konuyu sabah ayrıntılı okumadan cevap vermiştim. Orada da arkana bakmadan kaç demiştim.
Şimdi konuyu ayrıntılı okudum, yazdıklarını okudum. Arkadaşım sen kaçmazsan kusura bakma 1 yıl sonra yaşayacaklarını fazlasıyla haketmişsindir. O nedenle hiiiç üzülme, pişman olma çünkü sen bile bile lades yaptın.
Senin aileni daha evlenmeden adam yerine koymayan, evlendikten sonra sallamaz bile. Alacağımı aldım der geçer.
O ailesine aldıramam diyormuş, sen nasıl aldırıyorsun? Senin ailen keriz mi?
Kaç git arkadaşım, hemde koşa koşa kaç git.
Vazgeçemeyecek kadar seviyorum. Adeti noksansız istiyorlar millet öyle der böyle der burda şöyle olur diyip ekonomimizi düşünmüyolar. Anlayış sıfır. Olacaksa böyle kafasındalar. Ben sonuna kadar giderdimde kız benim ailemi hiçbir konuda haklı bulmuyor kendi ailesini tutuyor. O yüzden vazgeçiyorum. Benim yanımda olmayanla böyle ciddi bir yola çıkılmaz ben öyle düşünüyorum.
Yarı yarıya olayına yanaşmıyolar. Kızda ailesinden yana. Adet böyle kız alıyorsunuz. Ben sizin alacağınız şeyi aileme aldıramam diyor. Kızın adetine uyulur diyor çekiliyor kenara. İşine gelirse diyor. Ve bu kızla ben 2017den beri konuşuyorum.
Problem sadece adetler ve prosedürler değil işte. Problem kızla kafamın uyuşamaması.
1 - sözde maddiyatçı değil. Çöp toplasan problem değil ben yardım ederim diyor. Senle tek odalı yerde bile yaşarım diyor. Ama evliliğin maddi boyutuna gelince evlendikten sonra borç ödeyemeyiz diyor. Bizimkiler bir ara ev almaya kalktı. Müstakil evde oturmak istemedi. Aileside dahil hep bi ağızdan, apartman dairesi istediler.
Değer konusuna gelince ağzına geleni söyler kırıldım mı üzüldüm mü umrunda değil. Ben ağır konuştum bi gönlünü alim diye düşünmez. Ben alttan alır özür dilerim hanfendi sonra özür diler.
2- Silah olayında ; babası ciddi beni kenara çekip söylüyor. Babamın dediğine bakmayın şaka yapıyor o diyip kız olayı sallıyor. (Adamla ilk buluşmamızda kullandığı cümle bu. Ve konusurken hiçte gülmüyordu)