Sinyor_Ridak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.
Güneş paneliyle beslenen bir powerbank'ım vardı hocam gece vakti ateşin yakınındaydı ve kendi kendine sarj oldu.Sarj simgesi aktifti ve doldu.
Daha önceden de farklı bir olay denk gelmişti yine ateş üzerinden şarj olan bir panel görmüştüm.
Yabancı bir kaç makale okumuştum önceki günlerde makalelerde ateşten mümkün olduğu yazıyordu ancak randıman konusunda nasıl bir gelişme oluyor merak ediyorum doğrusu.
Teşekkürler.
Bütün teknolojik cihazlar, televizyon, bütün beyaz eşyalar, cep telefonları hatta insanların vücudu foton ışını yayarlar. Ancak bu yayılan ışınlar çok düşük seviyede ve bunu yüksek enerjiye dönüştürmek imkansız.
Sizin powerbank direkt olarak kamp ateşinin yakınında şarj olması gayet normal, çünkü orada ortaya çıkan yüksek bir enerji var. Ancak verimlilik olarak bakacak olursak siz bir birim odun karşısında kaç birimlik enerji depolayabilirsiniz bu çok düşüktür. Yani bunu ölçmekte zor. Ancak verimli bir yol değil.
Benim anlatmak istediğim güneş panelleri sıcaklıkla çalışmıyorlar. Sizin konuda belirttiğiniz sıcaklık değerini kombili bir evin radyotör peteklerinde kolayca ulaşabilirsiniz. Aynı power bank ı bu radyotöre yaklaştırdığınızda şarj olmadığını anlayacaksınız zaten.