Gönüller bir olunca samanlık seyran olur. Gönül bir değilse orada durup düşünmek lazım.

Sonuçta adetlerle evlenmeyecek bu kız, seninle evlenecek. İki taraf da makul standartlara, orta yola gelebilmeli. Evlilik; zaten hayatı müşterek hale getirmeyi temel alan bir kurum.

Evli değilim, hiç evlenmedim. Ama bir kız arkadaşım bana "ben ileride senin ailenle de yaşarım, benim için önemli olan seninle olmak" demişti. Bu çok hoşuma gitmişti. Üstelik gelenekçi bir ailesi vardı.

Amacım doldurmak değil, ancak her iki taraf da kendinden ödün verebilmeli ve ortayı bulabilmeli. Özellikle aileler konusu sıkıntı, etrafımdan tanık olduğum, hayatı seninle birleştirecekse artık öncelik sen olmalısın. Ailesini kimse silip atmasın ama iki kişinin arasındaki kurulacak ve devam edecek bir hayata, başkalarının burun sokması o kadar da kabul edilebilir değil bence.

İlişkilerime ne ailemin burnunu sokturdum, ne de karşı tarafın ailesinin burnunu çok sokturdum bugüne kadar. Ama dediğim gibi, evli arkadaşlar daha iyi yönlendirebilir.