Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam aşağıda cevabı yazdım. Ben verdiğimi kanıtlayamam o aldığını nasıl çözülecek bu iş ? atıyorum 1 yıl kiramı vermedi dese mahkeme benim ödediğim parayı bana tekrar mı ödetecek ? misal örnek veriyorum. Şu zamana kadar sesi çıkmamışta 2 yıldır evinde oturuyorum şimdi mi şikayet edecek ?

Bu zamana kadar niye şikayet etmemiş derim hocam bu sizin lafınıza ben verdiğimi kanıtlayamam o aldığını kanıtlayamaz nasıl olacak bu ? nereye varacak işin sonu ? kaldıki ben günü gelmeden kirasını veren bir vatandaşım.
Mantıken baktığın zaman da senin ıspatlaman lazım ev sahibinin değik ki bu durumlarda ;

Alıntı
Bir anlaşmazlık durumunda mahkeme önünde elden ödenen kiraların ispatı kiracıya düştüğü için kiracılar mutlaka elden ödeme karşılığında makbuz almalıdır. Esas olan kiracının kira ödemelerini yaptığına dair yazılı delil sunmasıdır. Ancak yıllık kira miktarı veya kira borcundan kaynaklı dava değerinin 2021 yılı tarifesinde senetle ispat sınırı olan 4880TL altında kaldığı durumlarda kira borcunun ödendiği konusunda tanık deliline dayanılabilmektedir.