Aramız iyi hocam. Çıkmamı istemiyor. Ama orta yola da gelmiyor. Çevresindeki ev kiralarını falan örnek gösteriyor.
O da haklı siz de haklısınız. Ben de hem kiracı hem de ev sahibi olarak böyle durumlarda üzülüyorum. Evlerimizde şuan 2300 lira kira alınıyor emsallerinde, bizim kiracılardan aldığımız ise 1050 tl civarı. Pandemide 10 ay kadar kira almadığım oldu 8 yıldır evimizde oturan bir kiracımızdan. 3 tane çocuğu var diye ses etmedim, sonra hepsini yatırdı sağolsun.
İlk etapta ev sahibiyle aranızı iyi tutmak daha lehinize olur. Şayet asla ve asla orta yolu bulmaya yanaşmıyorsa mecbur sözleşmeyi esas gösterip %20 artışla kiranızı devam edeceksiniz. Bu süreçte evi satmayı veya çocuğunu taşımayı vs sebep gösterip resmiyette kanıtlayarak sözleşme bitiminizde sizi evden çıkartabilir. O süreçte de farklı prosedürler var önceden haber vermek vs gibi. Umarım orta yolu bulursunuz.
Şuanda oturduğum eve 4 bin tl kira veriyorum. Çıksam hemen 8-9 bin liraya kiralanacak. Benim ev sahibi de satacağım vs diyor ama bakalım Temmuz ayına kadar sözleşme devam ediyor. Diken üstündeyim ben de...