c4nzon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Detaylı anlatmışsınız sağolun hocam, garip. Yine vakıf üniversitelerinde okuyan bazı arkadaşlarla konuştum ve devleti çok tavsiye eden olmadı. Ancak sınıfta 60'dan fazla katılım olmadığını söylemişsiniz lakin bu konuda biraz gerçek dışı olduğunuzu düşünüyorum. Hukuk kontenjanları çok yüksek sayılarda. Ayrıca okulda 70 binden fazla öğrenci var , bunu programlara (önlisans-lisans-lisansüstü) bölersek ki yaklaşık 620-630 program var. Her birinde 100 den fazla bir ortalama çıkıyor. Ama para konusunda katılıyorum biraz zengin mekanları gibi ( gerek öğrencileri gerek şartları )
gerçeği söylememenin, yani yalan söylemenin bana bir faydası olmaz, bir insanı yalancılıkla itham etmeden önce itham ettiğin konu hakkında yeterince bilgili olmalısın bence.

2015 senesinden beri dokuz eylül üniversitesindeyim, 7. yılımdayım.
şuana kadar 100 kişi bir derslikte olduğum hiçbir zaman olmadı. çok 60-70 kişi ders gördüğüm gibi 5-10 kişi de çok derse katıldığım oldu. inanmıyorsan pazartesi akşam 5'te dinamik dersine gelebilirsin 10'dan fazla katılım olmayacağına eminim

70.000 adet öğrencisi olduğu gibi 4 adet devasa kampüsü olan bir okuldan bahsediyorsun. yalnızca tınaztepe kampüsünün 6.000.000 metrekare büyüklüğünün olduğunu hatırlatmakta fayda var.

kendi kafandan mı yapıyorsun bu hesabı bilmiyorum ama, işin matematiğini yaparken doğru verilerden yararlanmakta fayda var.

bahsettiğin hesabı yaparken her programın her sınıfının şubelenerek ders gördüğünü de hesaba katman gerekir. kendi bölümümden örnek vermek gerekirse makine mühendisliğinin her sınıfının 6 adet şubesi var.

ortalama lisans programlarının 3 şube olduğunu düşünürsek senin verdiğin verilere göre (70000/620) / 3 = 37 civarlarında bir sayı çıkıyor.

dersine göre değişir, elbette 100'ün üstünde katılımın olduğu dersler de var.

yalnız tekrar hatırlatayım, üniversiteler butik dershaneler değildir. o yüzden 5-10 kişi veya 100-150 kişinin aynı sınıfta olması öğrenci açısından hiçbir farklılık göstermeyecektir. önemli olan o dersi anlatan hocanın bilgi birikimi ve öğrencinin ondan alabildikleridir.
yani üniversite araştırması yaparken bu parametre çok da üzerine oturup düşünülmesi gereken bir kriter değildir.

vakıf üniversitesine gitmek bile bile, göz göre göre ladestir. benim yaptığım hatayı senin de yapmaman için elimden geleni yaptım dostum. bundan sonrası senin kendi insiyatifin. cevap yazma zahmetine girme arzu edersen, ben de aynısını yapacağım. kafana takılan bir şey olursa özelden yazarsan seve seve yardımcı olurum.

akademik hayatında kolaylıklar dilerim, bol şans.