Ben de bilgi verici bir içerik olarak gelmiştim. Fakat boşa girmiş olmayım ve biraz bilgi vereyim.
Örneğin bir blog içeriği için bahsedecek olursak,
Dil Nasıl Olmalıdır?
- Samimi bir dil kullanılmalı. Yine de kişisel yorumlarda bulunulmamalı. Dil samimi olduğu kadar didaktik olmalıdır.
- Uzun cümlelerden kaçınılmalı.
- Okuyucu ile etkileşim kurulmalı ve yorum yapmaya teşvik edici cümleler oluşturulmalı.
- Edilgen cümlelerden kaçınılmalı.
Üretim Sırasında Teknik Özellikler
- İçerik, anahtar kelime çerçevesinde oluşturulmalı. Belirlenen anahtar kelimenin gruplarına da yer verilmeli. Örneğin Temapark anahtar kelimesinde Temapark giriş ücretleri gibi gruplara yer verilmeli.
- Anahtar kelime gruplarını belirlerken, Google ve Keywords.io ele alınabilir.
- Google'da Kullanıcılar Bunu Sordu, Arama Önerileri, Otomatik Doldurma ve Trends kullanılabilir.
- Her 100 kelimede en fazla 3 adet anahtar kelime olmalı. Bu da genel olarak %3 kullanım sağlanması gerektiğini gösteriyor.
- İçerik oluşturulurken, mutlaka başlık ve ara başlık hiyerarşisi oluşturulmalı.
- Bir cümle maksimum 15 kelimeden oluşmalı. Örneğin 10 cümlenin en az 8 adeti 15 adet kelime oluşumuyla kurulmalı.
- Bu hususa herkes katılmıyor olsa da yazıya mümkünse, anahtar kelime ile başlanmalı.
- Bir paragraf maksimum 5 cümleden oluşmalı.
- Paragraflar arası geçiş yaparken, her 10 cümleden 4'ünde geçiş bağlantı terimleri kullanılmalı. Bu geçiş bağlantı terimleri nelerdir? Rağmen, böylece, ancak, çünkü, fakat, ama, üstelik gibi.
- Ardışık 3 paragraf aynı kelime ile başlanmamalı. Ek olarak liste ve madde içerikler kullanılmalı.
- Doyurucu bir içerik için konu el veriyorsa, minimum 750 kelime olmalı.
- İç link yapılabilmesi adına, içeriği üreteceğiniz kişiden ana anahtar kelime grubunu isteyin.
- Uygun görüldüğü yerlerde rakipler dışındaki başka sayfalara dış bağlantı verilmeli.
- Metni uzatmak adına kendini tekrar eden cümlelere yer verilmemeli. Bu duruma düşmemek için yan konulara değinerek, içerik zenginleştirilmeli.