Öncellikle geçmiş olsun. Piyasa serbest bir piyasa herkes istediği fiyata bir şeyler satıyor, doğruluk payına karışmıyorum. Ama burada almak isteyen arkadaşın indirim istemesi karşısında bir indirim yapılmış ve daha fazla indirim yapılması isteniyor. Sonuçta herkes ekmeğini kovalıyor. Polislere ulaşım ücretsiz diye biliyorum taksiye binecekse lükse kaçıyor zaten. Kendisini acındırmantak başka bir şey yapmamış bence. Yemek noktasına bir şey demeyeceğim ama bir insan polis maaşı ile tutumlu bir şekilde davranırsa yemeğine de kirasına da yeteceğini düşünüyorum. İstanbul biraz pahalı olabilir ama bir çok insan İstanbulda çalışıyor, iş ortamı sıkıcı veya yorucu olması bunu çevrene ya da henüz yeni tanışdığın kişilere yansıtmak çok saçma geldi açıkcası. Kimse kimsenin durumunu bilemez doğru ama paran yoksa da elindekiler kadar yemek yersin. Ben multinete yatan parayla yemek giderimi karşılıyorum genelde ve daha fazlasını harcamamaya çalışıyorum eğer harcarsam cebimden gidiyor. Her gün dışarıdan yesem zaten 15 güne tükeniyor. Ben ne yapıyorum peki marketten kahvaltılık ve diğer yemek malzemelerini alıp kendim evde pişiriyorum hatta içindeki para ya da malzemeler bir sonraki aya artıyor ve yetiyor. Her gün dışarıdan yiyen bir adama hiç para yetmez zaten bir dürüm 20 TL olmuş, dışarıdan yemek yerine mesela yanında hurma, badem gibi ufak ve enerji veren atıştırmalıklar bulundurursan yemek vaktine kadar sana yetecektir. Sonra da eve gittiğinde yemek yapar yersin ya da önceden yaparsın ısıtır yersin mesela.

Kolay gelsin.