erciyasyazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben makale çalışmalarını hazırlarken on parmak kullanarak hazırlıyorum. ortalama 300 kelimelik bir hizmet yazısını 15 dakikada yazıyorum. Sürenin kısa olması size çalışmanın yavan ve basit olduğunu düşündürmesin, içerikleri hazırlarken web sitesi ve alan hakkındaki araştırmalarla birlikte 20-25 dakikayı buluyor. Çalışma hazırlarken on parmak kullanmak çok büyük bir zaman kazancı oluyor. Aklınızdakileri yazmak için vakit kaybetmeden doğrudan söylerken yazıya dökebildiğinizi düşünün.
Hızlı çalışma hazırlamak için bir de başlıkları ve ön araştırmayı önceden hazırlamanızı tavsiye ederim. Ben de çalışmalarım için anahtar kelime analizi ve ön araştırmayı genellikle sizin gibi önceden yapıyorum ve Word dosyasında yazıya hazır hale getiriyorum. Bu da süreci bir hayli hızlandırıyor. Bir önerim daha olacak. Blog tarzı içeriklerde kendinize güvenilir kaynaklar bulun. Her web sitesinden bilgi almamakla birlikte doğru kaynak bulmaya özen gösterin. Ben sağlık çalışmalarını hazırlarken web sayfaları arasında seçim yapma sürecinde genellikle büyük siteleri tercih ediyorum ve asla gazetelerin web sitelerini kullanmıyorum.
Risque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hızlı yazarım genelde ve klavyeye hakimiyet alışkanlığım çok uzun yıllara dayandığından hatasız yazıyorum. Ancak SEO uyumlu içerik dediğin zaman bunun birçok farklı kriteri var.
  • Kullanıcı deneyimi: İçerik öyle bir her yönüyle okunaklı olacak ki, siteden çıkma süresini düşük tutturacak. Kullanıcı gelince başlayacak okumaya, sayfayı kapatmayacak. Dolayısıyla ara başlıklarla, görsellerle vs. desteklenmeli.
  • SEO uyumu: Forumdaki birçok içerik yazarı SEO uyumlu makaleyi anahtar kelimeleri bold yapmak falan sanıyor. Halbuki işin bambaşka kriterleri var. Bunları düzenlerken de titiz davranılmalı. SEMrush ile analizler yapılıp anahtar kelimeler belirlenmeli, kullanım oranları ayarlanmalı vs.
Asıl vakti alan kısımlar bence bunlar.
maviyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İki gün önce bir müşterimin 2.100 kelimelik makalesini yazmam yaklaşık 12 saat sürdü.
Bırakın sıfırdan yazmayı hazır bir makaleyi yayınlanmaya hazır hale getirmek yaklaşık yarım saat - 1 saat sürüyor.
Nedir? tarzı yaklaşık 1.000 kelime makaleleri ortalama 3-4 saatte yazıyorum.
Yorum isteyen makalelerde bu süre ciddi oranda azalıyor.
Değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.