Sabah şarjı yarım veya biraz altı gözüken laptop pildeyken güç korumaya geçip kendini kapattı. Dedim geçmiş olsun bir sıkıntı geliyor belli. Gerekli yazılımları bul, indir - test et derken. 41 Wh/Saat'lik varsayılan kapasiteyi ilk testte kullanılabilir tam 22 Wh/Saat olarak gösterdi. Sonra dedim çok uzun zamandır hiç yapmadığım tam şarj ve deşarj yapayım öyle test edeyim. 22 Wh/Saat kullanılabilir değeri bu sefer 15 Wh/Saat'e düştü.
Hayır bende de hata var bilseydim arada bir tam boşaltırdım ayda 5-10 defa da. Bu laptopların pili de çıkmıyor ben priz yakınında cihazı priz ile kullanmayı seçerken nasıl cihazlarda bunun mekanik ve yazılımsal bir şekilde otomatik denetimi yok şaka gibi.
Cihaz HP Pavilion 15 CS2019NT, 8265U - MX250. Kullanım oranı hep gündelik sıradan yük ve işlerle kullanıldı.
Hp omen 2 yıl garantisi bitmeden bataryası öldü fişe takılı olmazsa kapatıyor direkt garantiye gönderdim bir gün kala 😅 araştırınca gördüm hp de çok fazla batarya şikayeti var inşallah garantiye sokarlar yoksa gitti 2 bin tl