Bu bir bilgidir. Kişinin bakış açısı iyi yada kötü olarak değerlendirir. Fena mı yeni bir bilgi öğrendiniz. Sevmediğiniz bir sitenin de PBN kullandığını bu yolla keşfettiniz. Gittiniz Google'a şuna buna şikayet ettiniz.
Beni ilgilendirmiyor ben bilgiyi buldum veriyorum. Bıçağı ekmek kesmek için de kullanırsınız adam öldürmek için de.
Abi işte bu yüzden burada büyük proje falan çıkmıyor bir şey üretilmiyor. Sırf bir siteyi sevmiyorum diye onun neden açığını arayıp şikayet edeyim. Kullanıcılar sevmiyorsa zaten google onu aşağı çekiyor. Bir site sırf pbn yaptı diye arama sonuçlarında yükselmez. Bir çok kritere bağlı. Bunlardan en önemlisi ise kullanıcı deneyimi. Eğer siteniz çöpse istediğiniz kadar backlink yapın pbn yapın yükselse bile düşecektir. Yani kullanıcı memnun etmeyen site eninde sonunda silinir gider. Memnun eden siteyide google 3 5 siteden pbn yaptı diye cezalandırmaz. Varsa ceza alan gelsin yazsın. İnsanları birbirini şikayet etmek yerine bir şeyler üretmeye teşvik edin.
Mesela birini şikayet etmek yerine biri sitenize girdiğinde onu nasıl mutlu edersiniz diye bir tüyo verebilirsiniz.