Profesör adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takipsizlik ile sonuçlanır, bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Çok fazla aracı var kullandığı ticaretlerde, hatlar muhtemelen açık hat. Bulmaları ayrı zaman davaların sonuçlanması ayrı zaman alır. En son toplu dava diye bir konu açmıştınız fakat konuyu silmişsiniz sanırım. Ya hat sahibinin üzerine giderler ya da banka hesap sahibinin. Hat açık hat olduğu için bir gelişme kat edemezler, hattın en son açıldığı yerin vb. bulunması için de 300-500 TL'lik tekil ************** suçlarının yeterli olacağını düşünmüyorum. Banka hesabı konusuna gelirsekte çok fazla aktarım gerçekleştiğini varsayarsak her hesabın tek tek incelenmesi gerekir, devletin bu kadar üzerinde duracağını düşünmüyorum.

Yanan muhtemelen 300 TL için paparalarını veya banka hesaplarını kiraya veren çocuklar ya da habersiz açık hatlarını çıkarttıkları mülteciler olacak.
Eğer bir noktada açık verdiyse, sağlam bir avukat ile olayın üzerine gidilirse bulunmasının kısa süreceğini düşünüyorum.
Biz ve foruma kayıtlı kullanıcılardan birkaç kişi doğru yollarla dava açtı ve takip etti o davalardan başkaları ceza aldı bu olayı 1 kişi gibi düşünmeyin. nasılsa birşey olmaz denildikçe birşey olmuyor sorun burada. Her mağdur olan dava açsa adalet er ya da geç yerini bulur sorun olacağını sanmıyorum sonuçta hattı satan birileri ifadeye çağrılacak.. Burada emniyet, siber böyle konuların üzerine çok düşmüyor gibi gözüküyor olmasının en büyük sebebi çok fazla kişinin gidip savcılığa suç duyurusunda bulunmaması ve rakamların ufak olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Herkes şikayetçi olmalı o zaman farklı olur mesele.