Takipsizlik ile sonuçlanır, bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Çok fazla aracı var kullandığı ticaretlerde, hatlar muhtemelen açık hat. Bulmaları ayrı zaman davaların sonuçlanması ayrı zaman alır. En son toplu dava diye bir konu açmıştınız fakat konuyu silmişsiniz sanırım. Süleyman Soylu'dan özel olarakta rica ettim tarzında benzer bir şey yazmıştınız diye hatırlıyorum. Ya hat sahibinin üzerine giderler ya da banka hesap sahibinin. Hat açık hat olduğu için bir gelişme kat edemezler, hattın en son açıldığı yerin vb. bulunması için de 300-500 TL'lik tekil ************** suçlarının yeterli olacağını düşünmüyorum. Banka hesabı konusuna gelirsekte çok fazla aktarım gerçekleştiğini varsayarsak her hesabın tek tek incelenmesi gerekir, devletin bu kadar üzerinde duracağını düşünmüyorum.
Yanan muhtemelen 300 TL için paparalarını veya banka hesaplarını kiraya veren çocuklar ya da habersiz açık hatlarını çıkarttıkları mülteciler olacak.
Eğer bir noktada açık verdiyse, sağlam bir avukat ile olayın üzerine gidilirse bulunmasının kısa süreceğini düşünüyorum.
HTS kayıtları diye bir şey duydun mu hocam? Bu kişi profesyonel bir hacker değil, basit internet dolandırıcısı. Biraz zeki ve çok azimli sadece. Dolandırırken evinden uzakta bir yere gidip, açık hattı sadece oradan sinyal verdireceği özel telefonuna takıp, bu şekilde konuşmuyor insanlarla. Açık hat sadece hat sahibinin kimliğini gizler. Aynı sabit noktadan gelen diğer cihaz sinyalleri vs. Emniyet tarafından, savcılık talimatı ile detaylı araştırılırsa elinle koymuş gibi bulursun adamı.
15 yıl kadar önce dönemin en büyük hackerı Çağatay Evyapan (cha0) bile yakalanmış. Seyyit kim yahu? Adı üstünde it.