ErkanAranci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu maddeyi okudum sorunda burada başlıyor zaten. TRABİS açıldıktan sonra bir sürü domain ilk gelen kuralıyla alınacak. Bunların içinde jenerik, sektörel, marka, firma adı vb domainlerde olacak.

Bu domainlere itiraz edilebilmesi için uyuşmazlık çözüm merkezi kurulması lazım. Buda özel sektör tarafından yapılan bir işlem. Bildiğim kadarıyla henüz bu aşamaya gelen yani uyuşmazlık çözüm merkezi olma hakkını kazanan bir firma görmedim. Bu yüzden TRABİS 'in faaliyete girmesi geçiriyor olabilir. Bence eski düzen daha iyiydi. İtirazları nic.tr kabul edip inceliyordu, Şimdide trabis incelemeli. Bu işler özel sektöre bırakılırsa çok fazla adam kayırma çıkar. Parayı veren kendi lehine karar çıkartabilir gibi geliyor.
Kesinlikle katılıyorum. Ancak göz ardı ettiğiniz önemli bir durum daha var. Trabis faaliyete geçmeden evvel bir alan adını 5 yıllık yenilediniz. 5 yıl boyunca o alan adının itirazları UÇHS de değerlendirilemeyecek. O alan adının itirazına Nic.tr DNS Çalışma Grubunun bakması gerekiyor. Ancak ortada böyle bir kurul kalmadı. Bir alan adı itirazına Trabisin belirlediği UÇHS nin bakabilmesi için o alan adının Trabis faaliyete geçtikten sonra tahsis edilmesi veya yenilenmiş olması gerekiyor.