Kardesim, hic kafana takma!
bosuna stres yapmissiniz, annene de soyle rahat olsun. keske hic kira arttirimini kabul etmeseydiniz daha iyiydi.
Size ne oldugunu ve olacagini yazayim. Benim de basimda bir kiraci belasi vardi, adam ben cikmiyorum sikiysa cikarin dedi bize, avukata mahkemeye de verdik ama oyle kiraciyi hoppala ne kapi disari edebiliyosun ne de kirasini kafana gore benim canim para istiyo diye arttirabiliyorsun. Avukatlar da kiraciyi cikaramadi! burayi iyi oku lutfen kiraciyi hukuk kurallari icinde asla kapinin onune koyamiyorsun.
Hakli sebeple mahkemeye verirse ev sahibi eger evden cikartmak 7 ay suruyor, o da mahkemeye verirse yani, tum parayi da cepten odeyecek ve ust mahkemeye itiraz olursa da oyle yine kolay degil uzar gider. Cikaramaz,
Ev sahibinin kiraciyi evden en erken tahliyesi 7 aydir, hakli sebebi var ise. Yok ise bi sey yapamazlar.

Anlasmak icin cok ezilip bukulmenizi tavsiye etmem. Hukuk sizden yanadir. Mahkemeler ve kanunlar tamamen kiraci dostudur, ev sahibinin haklari cok azdir.

Tek sorunlu iliskiniz para trasferini elden yapmayi birakin, kabul etmiyorsa da ihtarname cekin. Ev sahibi hem devleti hem sizi kazikliyor.

Evet kiracilar da ev sahiplerine ihtarname cekebilirler, Notere gidin ve cekin, size ekstra ekstra yasal koruma alani saglar karsi tarafi tamamen baglar kitler.