Selamlar,
Benim takip ettiğim dairelerde gün gün fiyatlar arttırılıyordu ama dolar düşürüldükten sonra fiyatları aşağı yönde hiç oynamadı.
Avcılar'da sıradan konumda 2+1 ler arka cephe 750.000, 850.000, bir şeye benzeyenler 950.000 -1.200.000 gibi. Emlakcılar en fazla 5-10 indirim olur dönüşü yapıyorlar.
Bunlara tapu harcı, emlakçı komisyonu, çoğu dairede olmayan kombi, korniş, ankastre ve nakliye gibi kalemleri de eklerseniz size 1 milyona patlıyor.
Dairelerin sıfır olma dışında bir özellikleri yok, güvenlik sistemleri, otopark, iyi planlanmış odaları falan yok, caddeye bakıyorlarsa bu bir özellik.
Genelde 1 banyo var, artık küçük tuvalet çoğunda yok.
Ayrıca 6-7 ay önce bir şey yoktu ama şimdi Avcılar'da her yerde kentsel dönüşüm durumu var, adım başı bir inşaat, yeni yapılan veya biten çok daire var. Buna rağmen fiyatlar düşmüyor. Elbette her şey pahalı olunca daireler de pahalı olacak ama daire fiyatına maaşınızı bölünce ağlamanız lazım. Bu tablolara göre sıfır dairelere bakılmaz, arka cephe, zemin kat, giriş kat falan bakılır, birikimsiz onlar da alınmaz zaten.
Ayrıca İnşaat halindeki dairelere çok baktık, biterken de baktık, ara katlar inşaat bitmeden hemen kapatılmış, o paralara onları alan da var yani, çoğu da oturmak için değil, yatırım için. Genelde bahçe kat, giriş kat ve çatı dubleksler boşta oluyor, çatı dubleks hem pahalı hem kullanışsız.
Bugün kapora için biraz altın bozdum, kuyumcu "rezidans mı alıyorsunuz?" dedi, "sizin dairelerden haberiniz yok" dedim, "ne rezidansı 2+1 için". Daireyi de alamadık. Normalde hızlı gezmiştik, ciddi alıcı olunca tekrar gezdik, dairede her şeyin en kalitesizi ve ucuz neredeyse üşenilmemiş getirtilmiş. Duvara lastik top atsanız çukur olur, kapıyı sert kapatırsanız elinizde kalır, bütün kulpların boyaları şimdiden dökülmüş. merdiven korkulukları vazo gibi, dokununca sallanıyor veya kopmuşlar, hiç bir priz yerine oturmamış, hepsi yamuk ve gevşek, çoğu da çalışmıyor, saymakla bitmez işte, alınca her şeyi baştan yapmak lazımdı..