ERELIstanbul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, yoklama işlemlerinizi yaptırmanız gerekir. Ancak KPSS sınavınıza askerde dahi olsanız girme hakkınız bulunuyor. Aynı zamanda bazı durumlarda hemen yükümlü işlemleriniz biter bitmez sevk edilmezsiniz çok ekstra bir durum olmadıkça. Genelde bir kaç ay sonrasına atıyorlar. Yoklama işlemi yaptırıp 10-11 ay sonra sevke tabi olanlar da var.
askerdeyken sınava girilebildiğini okumuştum ama önce sınava girip sonra gitmek daha mantıklı geliyor hocam diğer türlü askerliğin etkisiyle dikkat dağınıklığı yaşayabilirim ondan korkuyorum

Yakupk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-...leme-basvurusu hocam buradan uzatmayı denediniz mi mezun olduktan sonra bana da mesaj gelmişti tekrar 2 yıl uzattım
evet hocam 2020 de mezun oldum bu sayfadan 2 yıl tecil ettirmiştim

ahmetkucukonder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tecil bittikten sonra yıl sonuna kadar yoklama yapmak zorundasınız, aksi taktirde size tanınan süreyi doldurup gitmediğiniz her gün için 5₺(değişmediyse) yakalandığınızda +10₺ ödemeniz gerekecek sizi götürene kadar yazarlar sonu yok. Siz yine askerlik durum belgenizi kontrol edin, zaten yoklama yapsanız bile hemen göndermezler muhtemelen Kasım celbine atar.
hocam yıl sonuna kadar başvuru yapmadığım takdirde yoklama kaçağı oluyorum yani öyle mi? haziran-aralık arasında yasal olarak tedirgin olmama gerek kalmıyor öyleyse