FDA'da sorumluluk alan senden benden eğitimli o kadar profesör hastalıktan anlamıyor. Bir tek tıp eğitimi görmüş insan sensin. Ben tıp eğitimi almadım, ama the new england medicine of journal da yayınlandı biontech in faz 3 sonuçları. Açtım okudum. Yok sen dersen ki o araştırmaya güvenmem, hastanelerdeki tüm ilaçlar aşılar benzer araştırmaların sonucunda onay alıyor tıp sistemini terkedip hacı hocaya dönmek gerekir.
Bu faz 3 verilerine göre FDA önce acil onay verdi, hemen hemen 1 sene sonra da 1 senelik klinik uygulama verilerini inceleyerek aşıların etkin ve güvenli olduğuna kanaat getirerek aşılara tam onay verdi.
Şimdi sen benden aşıların etkinliği ya da güvenirliği ile ilgili belge istiyorsun.
Asıl aşıların insan öldüreceğine, aşıların yan etkilerinin faydalarından fazla olduğuna ve aşıların salgını önlemede etkisiz olduğuna dair sen belge araştırma sonucu göster.
Adamlar onay almak için ortaya faz3 araştırması koyuyor sen ortaya bilimsel fikir değil siyasi çelişkilere dayanan iddia atıyorsun.
Bilimsel bilginin en önemli ön şartlarından biri yanlışlanabilir olmasıdır.
Adamlar faz 3 araştırması yapmış üzerine dünya çapında milyarlarca insanı aşılayıp gerçek klinik uygulama sonuçlarını almışlar.
Eğer bu aşıların güvenirliği ve etkinliği ile ilgili bir şüphe ortaya koyacaksan sen koyacaksın.
Yani buyur yanlışla, eğer saygın bir bilim dergisinde yayınlanmış aşıların etkinliği ve güvenliği ile ilgili ciddi bir araştırma sonucu ortaya koyarsan ben de 4. dozu olmam.
Sonuçta aşı din diyanet kader meselesi değil bir tercih.
Biri bana 5-10 bin kişi üzerinde yapılmış ve aşıların etkin olmadığını güvenli olmadığını gösteren araştırma sonucu yayınlarsa ben aşı olmam.
Ama sen aşıların işe yaradığını ve güvenli olduğunu gösteren FDA onayının ardından bile aşı olmayacak kadar ideolojik yaklaşıyorsun.
Yani senin tutumun mantıklı ve bilimsel değil ideolojik saplantılı bir tutum.
Tüm önlemlerin kalktığı günlerde hastanelerdeki yoğun bakım dolulukları eve kapandığımız karantina günleri kadar yüksek değilse bu aşılar gayet işe yarıyor demektir.
'Ben biliyorum' asla demem diyenden de uzak dururum. Mesele burada bilip bilmemek değil ki mesele mantıksız gelen şeyleri irdelemek. Aşı onay sürecine değinirsen laboratuvardan sonra 1. faz hayvan deneyleri ardından 2 ncı faz hayvan deneylerı onay süreçleri ardından tekrar onay surecı ve ardından 1 ncı faz ınsan deneylerı ardından 2 ncı faz ınsan deneylerı ardından yetkılı mercılerden onay surecı gıbı aşamaları bulunuyor ve onay alıyor. Pandemi endemi gibi durumlarda 2 ncı faz hayvan deneylerı atlanabiliyor vs vs. Ancak bu surecın gerçekleşmesi için en az 1.5 - 2 yıl gıbı bır zaman gerekıyor. Covıd bu surecı coktan aştı ama Çin'den ilk alınan aşılar bu süreci aşmamıştı. Her neyse ben biliyorum demem ve her zaman hiç bir şey bilmiyorum derim çünkü araştırmaya aç bir insanım 24 saatte ne kadar fazla bilgi edinirsem karlıyımdır diyen bı ınsanım o nedenle önyargılarından kurtulmanı tavsıye ederım herkes aynı değildir! Ve ayrıca bu asılar onaysız gibisinden bir şey demedim. Mesele bu değil ki mesele solunum yolları enfeksiyonlarının aşılarının öteleme amacıyla koruyucu olarak kullanılması.
Bak ben aşılar öldürür olmayın demiyorum ki.. Anlaşamadığımız kısım bu. Yetersiz olması, aşıların etkinliğinin sonuçlarını aşıyı üreten ve aşıyı kullandıranlar da veremiyor ki. Ben bunu dıyorum mesele aşı olmayın sakın falan değil mesele etkinliğinin üretenlerin dahi sorumluluk kabul etmemesi ve arkasındaki ticari oyun.
bak kendin diyorsun tercih ama öncesinde diyorsun ki aşısızlar yüzünden artıyor vakalar.. tercih ise aşısızlara bir şey diyemezsin!
İdeolojik ve saplantılı da oldum sayende. Hala anlayabilmiş değilim senin düşünce yapını. Ben sen oldun diye yargılamam 5 kez olanı da yargılamam OLMAYANI DA YARGILAMAM! Sadece mantıksız gelen yerleri belirtirim ki dayanağı olan bir şekilde ise savunurum.
Savunduklarımı anlaman için yazayım tekrar..
- Aşıların ticari boyutunun olması..
- Semptomları gripten daha az tehlike saçan bir hastalık için bu kadar aşının dayatılması.
- Aşı olmayanlara işten çıkarma, seyahat ve benzeri kısıtlama ile yasakların getirilmesi gibi haksız ve saçma eylemler.
- Verilerin kendi ülkende sağlam altyapıya sahip bir kurumdan çıkmaması. Yabancı ülkeler ancak karşılaştırma olarak kullanılabilir.
- Balık baştan kokar misali önlemlerin olaylar gerçekleştikten sonra alınması..
Özetle sen ol istersen 100 tane ol bu bizi ilgilendirmez. Olmayana, aşı karşıtlarına, olaylara şüpheci yaklaşana, eleştirene vs bir şey diyemezsiniz! Aşı olmayanlar vakaları yükseltiyor diyemezsiniz. Bunu derseniz ispatlanabilir olgularla gelmeniz lazım. O nedenle elinde varsa argüman sunarsın yoksa bunu savunmak kulağına çalınanı savunmak demektir. Unutmamak gerekir ki zeki insan lafı söyler ahmaklar inanır aptallar yayar.. Her söylenene inanmamak gerek.