Devletin gücünü kimliğini temsil eden mesleklerin belirli kuralları vardır ve bu sadece bizim ülkemize özgü bir durum değildir yani bunun ortadoğu kafası vs alakası yok. Bu kişi mesleğinden istifa ederek en doğrusunu yapmış kendisinin bu mesleğin ağırlığını kaldıramayacağının farkına varması açısından takdir ediyorum.
Saygınlık denilen bir kavram vardır mesleki saygınlığın zedenlenmemesi içinde kurallar konulur bu kurallar yeni değildir yıllardır var, Bu mesleği seçmek isteyenler önce yapacağın mesleğin ağırlığını kavrayabilmeli kendisine uygun değilse tercih etmemeli. Ben bu mesleği istiyorum ama şu şu kurallara uymak istemiyorum bana kısıtlama koyulmasın özgürlük alanım vs vs gibi yaklaşımlar tamamen şımarık küçük çocuk davranışıdır. Devlet görevlisi olmak sana ağır geliyor ise kişiliğine ters geliyorsa bu mesleği seçmeyeceksin.
Adliyede insanlar savcı ve hakimin kişilik özelliğine saygı duymuyor temsil ettiğin makama saygı duyuyor bunun farkında olunmalı. Duruşmaya çıktığımızda falanca hakim çok kafa insan falanca savcı on numara adamdır diye düşünce aklımızdan geçmez bu kişilerin temsil ettiği makam aklımıza gelir
Kişinin kendi istekleri arzuları kamunun gücünü kullanmıyorsa rahat bir şekilde yapabilir. Eski savcımız bu meslekten istifa ettiğine göre kısıtlama olmadan istediği gibi sosyal medya dünyasında yer alabilir