1- DSÖ'nün ya da başka bir kurumun verileri yerine kendi verilerini baz alacak bir kurumun yok diyorum sen kalp hastalıklarının ölüm oranından bahsediyorsun. İşte mesele burada aslında DSÖ'nün FDA'nın verilerini ref almak yerine kendimize ait denetlenebilir bir kurum şart demek istiyorum.
2- Entübeye kadar ki süreci sen al bi tarafa at sonra de ki bulaş hızı çok yüksek. Sen su deposuna karışan yağmur suyunu çamurlu akmaması için suyun kaynağını mı izole edersin yoksa evdeki musluğa filtre mi takarsın? Kapat insanları bu bulaşı engellemez.. bulaşı engellemek için önce kafayı değiştirmek lazım. Başka ülkelerin yaşadıkları sadece örnektir sen kendi ülkene bak. Dedim ya bu fikirlerini bilim kuruluna sun cevabı merak ediyoruz..
3- Grip aşısı senin grip olmanı engeller evet ama yanlış bir uygulamadır. Her yıl grip olmak zorundadır insan. Bu derin bilgilerinin yanında gribal enfeksiyonların beyni temizlediğini de biliyorsundur. Grip aşısı sadece hastalığı öteler. Vücut tanımadığı için sonraki gribal enfeksiyonlar daha şiddetli olur. Her yıl influenzanın yeni mutasyonunu vücudumuzun tanıması gerekiyor. Ayrıca koronavirüse maruz kalan bir insanı ziyarete giden 5 kişiden en uzakta kalana hiç temas etmeyene ve ortamdan en erken ayrılana bulaşabiliyorsa evet çok mantıksız bir bulaş yöntemi seçmiş bizim korona.. Bak ne güzel demişsin grip örneğini de Covid son derece bulaşıcı da nasıl bulaşıcı? Nereden ne şekilde bulaşıyor açıkla derin bilgilerinden istifade edelim.
4- İşte bak burada devlet kendi vatandaşını İT yerine koyuyorsa vatandaş da bildiğini okur. Ve Nelson Mandela'nın şu güzel sözü aklıma gelir "Bilgili insanlar sustukça aptallar çoğalır".. İşi ehline vermeyip salakça politikalar yüzünden bu durumdayız. Balık baştan kokar. Bizde yok yok diyeceğine sayın Bakan gereken tedbirleri en başından almalıydı. Neyse sen buradan yine siyaset bilimci gibi sıyrılırsın..
5- İşte bu bakış açısı yanlış. Ben restoran sahibi isem bana gelen müşterinin çantasından da yediği yemekten de sorumluyumdur. Yoksa bu işi yapmamalıyım. Valeler neden var? Aracı park etme garantisi sunacaksın ama araç çalınacak. O zaman sunma kardeşim vale hizmeti. Ustabaşı yemekten sorumludur ve yemekten kıl çıkamaz onun içn para alır. Restoran sahibi de para kazanıyorsa her şeyden sorumludur yoksa bir daha kimse kapısını çalmaz. ABD'den örnek vermene gerek yok. En basit bir operasyonda cerrah sana bıçak çalmadan önce de onam formu doldurtur uzaklara gitmene gerek yok.
Aşıyı at bi kenara.. Bir yemek yaptım ve sana dedim ki bu yemeği yersen ölebilirsin. Bu da form doldur ölürsen ben karışmıyorum. Yer misin o yemeği?
6- İşte sürüye katılmamak lazım. Benim keyif sürmem söz konusu değil mesele o aşıların çocuklarının üzerindeki etkisi.. Bunu da açıklarsam yine bir kılıf uyduracağından korkuyorum. Çocukların kabakulak ve kızamık gibi çocuk hastalıkları yaşaması gerekiyor. Yaşamaması sorundur.
7- Ya hu arkadaş semptomlar ortada.. aşı yan etkileri tam bilinmiyor. Olan da ölüyor. Aşının etkinliğini bir siz bilimsel olarak sunun merak içerisindeyim biz mi göremedik bi yerde? Nereyi kaçırıyoruz bu bilimsel verilerini argümanla sun demiştim. Hadi bana TÜİK, Sağlık Bakanlığı, WHO, FDA vs neresi olursa olsun bu aşıların ticari amaca hizmet etmediğini, aşıların koruyuculuğunun garantisini, olmayanların ne durumda olduğunu gösterir elle tutulur belge göster. Ben en azından diyorum ki aha bu onam diğer adıyla ölebilirsin formu, aha bu semptomların gripten farksız olduğunun grafiği aha bu ilacın ticaretinin belgesi.. Sende göster bize bilelim mahrum kalmayalım.
Çok uzatma niyetinde değilim nihayetinde Kader'e inanıyorum ve başımıza sözüm ona covidden dolayı ölüm gelecekse AMENNA.. Ölüm haktır ve her canlı ölümü tadacaktır. Covid aşısı olduk öldük çıktık dışarı araba vurdu öldük kanser olduk öldük öldük öldük öldük.. bir şekilde öleceğiz.. Ama korkularla yaşayacaksam bu hayatın bir anlamı yok. Stres sıkıntı etmeye gerek yok.. Zaten ölümden sonrasına ne kadar hazırız benim için önemli olan bu..
FDA'da sorumluluk alan senden benden eğitimli o kadar profesör hastalıktan anlamıyor. Bir tek tıp eğitimi görmüş insan sensin. Ben tıp eğitimi almadım, ama the new england medicine of journal da yayınlandı biontech in faz 3 sonuçları. Açtım okudum. Yok sen dersen ki o araştırmaya güvenmem, hastanelerdeki tüm ilaçlar aşılar benzer araştırmaların sonucunda onay alıyor tıp sistemini terkedip hacı hocaya dönmek gerekir.
Bu faz 3 verilerine göre FDA önce acil onay verdi, hemen hemen 1 sene sonra da 1 senelik klinik uygulama verilerini inceleyerek aşıların etkin ve güvenli olduğuna kanaat getirerek aşılara tam onay verdi.
Şimdi sen benden aşıların etkinliği ya da güvenirliği ile ilgili belge istiyorsun.
Asıl aşıların insan öldüreceğine, aşıların yan etkilerinin faydalarından fazla olduğuna ve aşıların salgını önlemede etkisiz olduğuna dair sen belge araştırma sonucu göster.
Adamlar onay almak için ortaya faz3 araştırması koyuyor sen ortaya bilimsel fikir değil siyasi çelişkilere dayanan iddia atıyorsun.
Bilimsel bilginin en önemli ön şartlarından biri yanlışlanabilir olmasıdır.
Adamlar faz 3 araştırması yapmış üzerine dünya çapında milyarlarca insanı aşılayıp gerçek klinik uygulama sonuçlarını almışlar.
Eğer bu aşıların güvenirliği ve etkinliği ile ilgili bir şüphe ortaya koyacaksan sen koyacaksın.
Yani buyur yanlışla, eğer saygın bir bilim dergisinde yayınlanmış aşıların etkinliği ve güvenliği ile ilgili ciddi bir araştırma sonucu ortaya koyarsan ben de 4. dozu olmam.
Sonuçta aşı din diyanet kader meselesi değil bir tercih.
Biri bana 5-10 bin kişi üzerinde yapılmış ve aşıların etkin olmadığını güvenli olmadığını gösteren araştırma sonucu yayınlarsa ben aşı olmam.
Ama sen aşıların işe yaradığını ve güvenli olduğunu gösteren FDA onayının ardından bile aşı olmayacak kadar ideolojik yaklaşıyorsun.
Yani senin tutumun mantıklı ve bilimsel değil ideolojik saplantılı bir tutum.
Tüm önlemlerin kalktığı günlerde hastanelerdeki yoğun bakım dolulukları eve kapandığımız karantina günleri kadar yüksek değilse bu aşılar gayet işe yarıyor demektir.