zablin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar;

2020 Elazığ depreminden sonra İstanbul'da deprem beklentisi sebebiyle, 1000 TL'ye 7 senedir 3+1 kirada olduğumuz yerden çıkıp(bina eski diye), sıfır 2+1 bir daireye annemleri zorla ikna ederek 1600 TL'ye kiracı ettirdik. Ailemiz emekli bir aile ve zam öncesine kadar 3200 TL emekli maaşı alıyorlardı. Babam ekstra dükkan işleterek geçimi sağlıyor. Biz bu yeni binaya girerken ev sahipleri ile kontrat imzaladık ve tefe tüfe zammında bağımsız 100 TL'nin üzerinde zam olmayacak, iki tarafta bunu kabul eder diye bir ibareyi sözleşmeye eklettirdik ve imzalattık. Aradan bir sene geçti ve zam vaktinde 1900 TL'ye kirayı çekme istediklerini söylediler, sözleşmedeki maddeyi hatırlattık ama başladı kızım pis eve 2000 veriyorda, siz sıfır binada oturuyorsunuz vs. İşin kötüsü annem teraslı bir bina olduğu için ekti biçti, kendisine teraslık salıncaklar vs aldık, dekor yaptık, evi baya güzelleştirmiştik, 200 TL için değmez anne deyip kabul ettik. Bu ay arayıp kirayı 3000 TL yapıyoruz demişler, annemde doğal olarak çok sinirlenmiş ve kadına dalga mı geçiyorsunuz tüm maaşımızı size mi verelim demiş, çıkın o zaman gibi bir tepki almış, yine kızın pis bir eve 2500 verdiğini söylemiş. Annemde mahkemeye verip çıkartın o zaman ben tefe tüfe zammına göre paramı ödemeye devam ederim demiş.

Akabinde babamı aramış adamın eşi ve 2250 yapalım vs demiş, babamda anneme sormak için aramış tam dönecek adam arayıp karımla kavga ettim 3000'den aşağı olmazmış dedi. Hani ev sahibi kiracıyı ev sahibi eder derler ya o kafada artık krediyle vs. ile ev alalım dedik araştırmaya kalktık, gerçekten kutu gibi evler 400 500 bin, etrafta 3000 TL'ye adam gibi ev yok. Ne yapacaz ne edecez inanın kestiremiyorum. Ne tavsiye ederseniz, 3000'i kabul etmek mi mantıklı, davalık olmak mı, çıkmamak mı?

Şu zamana kadar hiç bankadan para kabul etmediler. Eski kafalıyız biz elden alırız deyip gelip aldılar. Ben uyardım son kirayı imzasız yada banka olmadan vermeyin dedim ancak dava açmamız gerekir mi? Kiraci ev sahibine ihtarname çekebilir mi?? Tavsiyelerinizi bekliyoruz dostlar.
Madem eski kafalılar kirayı elden aldım diye bir yere imza attırmalısınız.
Ev sahibiniz cidden sorunlu biriymiş işiniz zor.
Uzlaşma yoksa 1900'ü bile kabul etmeyin 1000tl ise kontratta TÜFE %19,60. Yani 1190,6tl olarak ödeyin kirayı. Bankadan gönderin, kabul etmezlerse imza alın.
Bankadan gönderirken de açıklama kısmına hangi günler arası için gönderdiğinizi yazın.
Sonra zaten uzlaşmak zorunda kalacak ya da siz de gerilime dayanamayıp mecbur çıkacaksınız zaten. Öyle evde huzur olmaz.
Zor bir durum.