mryvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burası herkese açık forum.
Diyorsun ki ben 2000 liralık eve 1000 lira kira alıyorum.
Tamam da bundan bize ne?
Yasalarla filan senin 2000 liralık evine 1000 lira kira almanın ne alakası var.

Konuda da zaten kiracı olan kişiler de biliyor TÜFE'den fazla zam yapılmayacağını ama bak ilk seferde %90 zammı kabul etmiş kiracı. Neden çünkü belli ki kiracı olarak onların da vicdanı var ki bu piyasada ev sahibini mağdur etmeyelim diye.
Ama 2. sefer aradığında yine zam istemiş ama bu sefer evden çıkına gelmiş olay.
Burada da yapılacak olan belli. Kontratları varsa bitene kadar TÜFE oranında zam yapıp oturabilirler. Ev sahibi de kontrat bitimine kadar ihtarname çekmezse kontrat bittikten sonra 6 ay daha oturmak için vakitleri oluyor.
Tabi bunun için tahliye davası şusu busu süreç uzayabilir de.

Yani evet siz 2000 liralık evinizde 1000 liraya kiracı oturtuyormuşsunuz. Bravo size. Bunu duymak istiyordunuz heralde.
Bakın sizin gerçekten anlama sorununuz var galiba. Benim alıntı yaptığım arkadaş yazmış ki; "ev sahibi yerine koyun alt kat üst kat 3000 lira kira alırken siz 1900 2000 2250 alıyorsunuz içinize dert olmaz mı?" yazmış. Benim evime kiracı 1000 liradan daha düşük bir ücret ile girdi zaman içinde başka evlerde kira 2000 TL oldu ve ben ancak zam yaparak kirayı 1000 lira yapabildim. Çünkü bana verilen hak bu, bu kadar zam yapabiliyorum. Şimdi anladın mı olayın yasalarla ne alakası var? yoksa hala daha anlatayım mı?

Siz galiba alıntı yaptığım arkadaşın yani konu sahibi değil başka bir arkadaş bunu da bana açıklattınız ya... onun yaptığı yoruma karşılık böyle bir yorum yaptığımı fark etmediniz.

Ben konu sahibi arkadaşa cevap vermedim, başka bir arkadaşa cevap verdim. Hala daha bravo falan diyorsunuz. Arkadaş size koymaz mı bu demiş ben de demişim ki yasalar böyle ne yapalım yapacak bir şey yok demişim. Hala daha anlamıyorsan sen bilirsin.