Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Bu konuda da belirttiğim gibi ülkemizde bu tarz istatistiklerin yani hastalıkların istatistiklerinin tutulduğu, derlendiği hesaplandığı bir kurum yok. TÜİK'in tutarsız verileri ve 3-5 hastanenin verisi ile toplumun kaderi belirlenemez! Bir şeyden korkutuğum yok sadece güven duyulacak kurumlar ve veriler değil diyorum.. Endişelenme Allah'tan başkasından korkmam )

2- İnfluenza da tıpkı Covid gibi kalp hastalıkları, akciğer rahatsızlıkları, pnömoni, beyin iltihabı gibi bir.ok hastalığa neden olur. Her yıl yeni bir VARYANT olarak karşımıza gelir. Vücudun yeni varyanta karşı bağışıklık kazanması gerekir. Bir dahaki sene yine yeni bir yüz ile karşımıza çıkar. Covid'de aynıdır. O nedenle ilaç kartelinin şişirip şişirip önümüze sunduğu omicronmuş delmıcronmus bilmem ne mıcronmus gıbı algı oluşturan şeyler sunulur. Habercilere bakma sen onlar korku ve şaşkınlık biraz da tedirginlik sıkarak köpürtür ve bu da insanlarda korkuya, endişeye vs vs sebep olur. Yok onun bulaş hızı 1 bilmem kac yok 3 yok 5 bu önemli değil. Bakınız hökümetin sağlık altyapısı güçlü demesine rağmen ölümler oluyorsa burada senin bulaş hızın mühim değil. . Hee bak şuna katılırım. hastanelerde çalışan personelin yüzde 40-50'si sağlıkla alakalı bir meslekten gelmiyor ve konulara çok uzaklar ve bu şekilde zamanla çökebilir dersen buna katılabilirim. Yani seni triyajdan yönlendirenden senin raporunu hazırlayan kişilere kadar birçok sağlık dışı hizmet alımı ya da şirket üzerinden parti üzerinden yerleşmiş bir sürü insan var ve tıbbi terminolojiden bi haber, sektöre yabancılar.. zaten acillerin dolup taşma nedenlerindendir. Ve gazetenin acil full çekiyor demesi normaldir vs vs. Yani sağlık sistemi Covid'siz de çökebilecek vaziyette. Ama Covid çökertmez kafa yapısı çökertir.

Ayrıca bu hastalığın bulaş hızını düşürmenin yollarını bilmen harika mümkünse bunu yetkililere bildir önlem alsınlar.

3- Çarpıtmışsın biraz. Aşıyı yersiz bulmak değil solunum yolları enfeksiyonlarının aşılarını gereksiz buluyorum. Ben araştırma sonucu bulduklarımı, eğitim hayatı boyunca öğrendiklerimi, birçoğunun yaptığı gibi netten elde ettiklerimi nihayetinde yap-bozun parçalarını birleştirdikten sonra ortaya çıkan sonucu söylüyorum. Emin ol FDA'dan WHO'ya kadar birçok yeri takip ediyorum. Ancak delta israilde düşmüşmüş falan filan değil olay zaten nüfusu kaç ki oranın? Olay senin ülke olarak aldığın tedbirler, bakan Koca'nın bizde yok yok dediği zamanda alınabilecek önlemler, zırt pırt toplanıp çözüm üretemeyen sadece kapanma gelebilir diyen bilim kurulu yerine bugün ve gelecekte iş yapacak bir kurum oluşturulup en alt sorununa kadar set çekebilecek bir yapı olmaması olay. Var mı ülkeden hastalık kontrol önleme merkezin? O nedenle zortmicron da gelir seni bulur. Yani gazetelerin söyledikleriyle değil de kendi bakış ve mantık açından bak olaya derim.

4- Hayır. Gerekli vergiyi alıp gerekli tedbirleri almayan sağlık bakanlığıdır bu hastalığın yayılmasına sebep olan. Sen gidip aşılıyım diye maske çıkartacaksın turist dötünü kıvartarak gezecek? Bu ancak ahmakların işidir ve ticaridir. bakanların otelleri para kazansın bizimki de köpek gibi aşılıyım ısırmam gibi maske taksın. Hadi oradan tedbir aşılanmama değil. Sen anlamak istemiyorsun sanırım insanlara zorla aşı vuramazsın ve onlar aşı olmadı dıye suclayamazsın. Anayasal bir zorunluluk yok. Suç virüs yok yok diye naralar atmadan evvel giriş çıkışı kapatmayan hükümette. sert önlemler almayan hükümette. Herkes bakacak işine yok aşısızlar yüzünden miş de muş da.. İşini doğru yapamayanlar beceriksizliklerine kılıf arıyorlar.

5- Sorumluluk reddi onam formu adı önemli değil. Geberebilirsin ama kimse üstlenmez olayı mantıksız gelmiyorsa bir şey diyemem. Aşı karşıtı değilim yan etkilerinin ne kadar sürdüğü de umrumda değil ve sadece influenza ya da koranvirüs türevi hastalıkların aşılarına karşıyım bir kez daha htırlayayım dedim.

6- Kolay kolay ilaç kullanmam. Bu zamana kadar ciddi bir hastalık geçirmedim. Grip olsam da kullanmam. Sık sık başım ağrır onda da kullanmam. Gerçekten önümde yapılacak bir şey varsa arada parol alırım o mubarek te nerem ağrısa yok ediyor. Ataların izinden giderim ben.. Ne demişler AYAĞI SICAK TUT BAŞI SERİN DÜŞÜNME DERİN DERİN.. Covid aşısından bir şey beklediğim yok zaten o nedenle olmuyorum. Ben çocuklarıma bile hastaneden sonraki süreçte aşı vurdurmadım. Gayet sağlıklılar yanakları al al ve emin ol algıları birçok cocuktan daha kuvvetli. Çünkü vurdukları çocuk aşılarının yarardan cok zarar getirdiğine inanırım. Yani aşılardan bir şey beklemiyorum anlayacağın.. Siz bekleyin saygı duyarım sizin hayatlarınız..

7- Bilirkişi olduğuna göre aşıların etkinliğini açıklayabilirsin emin ol ülkemizde dinleyecek çok kişi olacaktır.

Son cümlene gelirsek bizim gibiler şüphecidir öyle her aşıya atlamıyoruz. )
1) TÜİK'in açıkladığı Allah birdir verisine bile şüphe duyarım. Ama diğer konuda bana dünyada ölümlerin 3 te 1 i kalp damar hastalıklarından değildir diyen arkadaşa yönelik yazdığım sözleri neden bu kadar üzerine alındın anlamadım. Bütün dünyanın sağlık bakanlıkları, dünya sağplık örgütü hep beraber komplo kurmuş kalp damar hastalıklarını en sık görülen ölüm nedenidir diye göstermeye çalışıyor olamazlar değil mi? Yani tüm dünyada kalp damar hastalıkları ölümlerin ortalama %30'undan sorumlu. Bu veriyi farklı ülkeler farklı araştırma sonuçlarına göre bulduklarında gayet tutarlı bir bilgi olur. TÜİK 'in araştırması da dünyadaki diğer araştırmalardan büyük bir sapma göstermiyor. O yüzden referans alınabilir.

2) Sana bulaş hızından bahsediyorum sen hala semptomdan bahsediyorsun. Grip bulaşma hızı ile en sık görüldüğü sezonlarda bile sağlık sistemini zorlayamamıştır. Covid ise sadece kronik rahatsızlığı olanlar için değil gayet normal insanları bile hastaneye solunum desteğine düşürebilmektedir. Böyle bir hastalık aşısız ya da kapanmasız kendi seyrine bırakılırsa bir ayda 500 bini hastane desteğine ihtiyaç duyacak 10 milyon vakaya ulaşabilir. Sağlık çalışanlarının da hastalanması ile sağlık sistemi çöker. Ve normal çalışan sağlık sisteminde kurtarılabilecek yüzbinlerce insan ölür. Bunu İtalya ve İspanya tecrübe etti. Triyajda kurtulma ihtimali daha yüksek gençlere öncelik verip aslında kurtarılabilecek bir çok yaşlı ve kronik hastalığı olan insan ölüme terkedildi.

Yani bu işin griple ya da diğer solunum yolu hastalıkları ile alakası yok. Bu kadar hızlı yayılan ve bu kadar kolay zatüre yapabilen başka bir solunum yolu hastalığı yok.

3) Siyasi ideolojinle bilimsel gerçekleri saptırıyorsun. Solunum yollarını hastalıklarının aşıları da işe yarıyor. Senelerdir de işe yarıyor. Babam 75 yaşında. 15 senedir her sonbahar grip aşısını olur ve ya grip olmaz ya da hafif atlatır. Ben grip aşısı olmam. Çünkü grip aşısı sağlıklı insanlar için gereksizdir. Çünkü grip yakın temasla bulaşır. Hasta olunca kimseye sarılmazsanız kimseyi öpmezseniz evinizde dinlenirseniz kimseye bulaştırmazsınız. Ama covid son derece bulaşıcı. Evinin asansöründe hapşıran adam kendinden sonra o asansöre binen maskeli insanlara bile bulaştırır.

4) Devletin turistlere ayrımcılık yapmasını aşılanmamak için bir neden olarak ortaya süremezsin. En büyük hatan kötü örneği gösterip yanlışı doğrulamaya çalışmak. Aşılanmama kararlarına mantıklı ideolojik nedenler bulmaya çalışıyorsunuz sadece. Oysa o turistler de alınmamalıydı. Ama iktidar ülkenin kara gün paralarını seçim kazanmak için harcadığından işlerin dönebilmesi için o turistlerin getireceği dövize ihtiyaç olduğundan böyle saçma bir politika uygulandı. Ama bu saçma politikayı gösterip devlet öyle yaparsa ben de böyle yaparım denmez.

5) Dünyada bir mal imal eden herkes sorumluluk reddeder. Bir restorana girdiğinde eşyalarınıza sahip çıkın mesul değiliz yazar. Kimse hizmetine malına sınırsız garanti vermez sınırsız sorumluluk almaz. Ticari bir firma 10 dolara aşı satarken sana sınırsız garanti vermesini bekleyemezsin. O garantiyi almak isteyenler aşının üzerine risk primi öderler o zaman da o aşı 10 dolara yapılmaz. Hayatta hiç bir şeyin %100 garantisi yok. Bugüne kadar aşıların yan etkilerinden ölenlerin sayısı muhtemelen eşek tepmesinden ölenlerin sayısınan azdır. Ama Amerika gibi ülkelerde tazminat sistemi çok ağırdır o yüzden bu sorumluluk reddi imzalatılır.

Bu aşı Amerika'da 100 milyon insana uygulatılıyor ve bunlardan bin kişi anaflaktik şok geçirip ölse firmanın ödeyeceği tazminat tutarı 5-10 milyar doları aşar. Elbette sorumluluk reddi yapacaklar. Bu senin canına kastetmek için değil ticari olarak risk almamak için.

6) 20-30-40 lı yaşlarda kronik bir hastalık yoksa hiç ilaç kullanmamak bir ayrıcalık bir tercih değildir. Yaşınız kaç olursa olsun kronik hastalığınız yoksa zaten düzenli ilaç kullanmaya gerek de yoktur. Ama bir gün bir enfeksiyon geçirirsen, yüksek tansiyon yaşarsan, böbreklerin hastalanırsa, damarların tıkanırsa başını serin ayaklarını sıcak tutarak yaşayamazsın. İlaç kullanmak bir ideoloji, bir tercih değildir. Bir zorunluluk bir ihtiyaçtır.

Çocukların konusunda da başka insanların çocuklarını aşılatmalarının keyfini sürüyorsun. Çocuklarını aşılatmayanlar sürü bağışıklığını bozuyorlar ama hala sayıları az olduğu için sürü bağışıklığından faydalanıyorlar. Çocuğunu aşılatmayan bir arkadaşımın algısı çok açık ergen oğlu Ukrayna seyahatlerinde kızamık oldu. Ödleri koptu çocuk kısır mı kalır diye. Senin de çocuklarının yanaklarının al al olmasının nedeni çocuklarını aşılatan diğer insanlar. Yoksa tarih boyunca yanakları al al çok çocuk kaybettik değişik salgınlarda.

7) Ben hayatımı bilimsel veri üzerine kurarım. Aşıların işe yaramadığını, sürekli aşı olmanın zararlı olduğunu iddia etmek için ispat göstermek delil göstermek lazım. Aşıların onay alabilmesi için gösterilen çift kör kontrol gruplu araştırma sonuçları var.

Asıl sizin gibi covid aşısına karşı çıkanların siyasi ideolojik çelişkileri ve aşı forumdan bir paragraftan fazlasını ispat olarak göstermeniz lazım.
Şüphe bilimin temelidir ama şüpheye dayanak olarak bilimsel veri ortaya konması gerekir.
Siyasilerin politikaları, ilaç alım ihaleleri, sorumluluk reddi beyani gibi hiç bir bilimsel korelasyonu olmayan konular ile aşının etkinliği şüpheli hale gelmez.