@Gizlen;
2-3 senedir karttan uzak duruyorum. Yenilemedim de. Arkadaşlar, Payoneer hesabınıza TL IBAN'ınızı bağlayın ve TL çekim yapın. Çekerken şu kadar TL yatırılacak hesabınıza diye söylüyor. Ya o gün , ya sonraki gün (iş günü) Türkiye'deki bir firma (... Ödeme Hizmetleri - adını hatırlayamadım) tarafından hesabınıza EFT yapılıyor. Ne yazdıysa o geliyor. Elinizde döviz olsun istiyorsanız bile bu şekilde yapıp o parayla döviz alsanız bile daha kârdasınız.
Çok büyük paralar çekecek olan ve takibe vs. yakalanmamak isteyen varsa bilemiyorum. Ben öyle bir durumda olsam, Transferwise hesabı açar, Transferwise kart hizmeti veren bir arkadaş vardı sanırsam forumda, ondan ya da başkası varsa ondan kartımı alır, o kartla döviz çekerim. (Onun da net komisyonlarını bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla çok daha uygundu.) Çünkü birkaç sene önce yüksek miktarlarda çekim yaptım ve Payoneer karta lanet ettim.
50-100 dolar gibi para çekecek arkadaşlar, en yukarıda yazdığım şekilde Payoneer'e TL IBAN'ını girsin. Çünkü Payoneer'in Türkiye'den bir firma ile anlaşması var. Çekim yaparken, şu kadar dolar, size şu kadar TL yansıyacak diye gösteriyor son pencerede. Kuru 10-15 kuruş gibi düşük gösteriyor genelde o ekranda ama aslında o kuru düşük göstermesi değil, yüzde 4-5 gibi bir işlem ücreti alıyor, faturada görmüştüm.
Daha önce Skrill'in de birkaç aylığına böyle bir anlaşması olmuştu. TL gönderiyorlardı, sadece 5 euro gibi çekim ücretlerini alıp.