fskgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, teşekkürler.

Kargo firmasından API için key,pass almalısınız. Kargocu size geldiğinde veya siz şubeye götürüp bu barkodla teslim ettiğinizde sisteme İLK KAYIT giriyor. Cron tarafında da "hazırlandı" sipariş durumunda ki tüm kargoları cron süresi boyunca takip ediyor eğer ki İLK KAYIT algılanırsa kargo firmasının sistemlerinde, cron siparişi otomatik olarak kargoya verildi durumuna getiriyor. Yani sistem direk Yurtiçi kargo'nun servislerine bağlı. Gerçekten gönderici şubeye kargo teslim edilmeden siparişin durumunun değiştirilmesi mümkün değil.

"Kargoya verildi" durumunda ki siparişleri de cron sürekli takip ediyor. Bunlarda da "gönderi hareketleri" içinde "TESLİM EDİLDİ" durumunu görene kadar takip ediyor ve bu hareketi gördüğü an siparişin durumunu TAMAMLANDI olarak işaretliyor.

Sistem mail göndermiyor. Bunu sipariş sayfasında sipariş geçmişine ekleyerek müşteriye bildir checkbox'ını işaretleyerek siz bildirebilirsiniz veya müşteri siteye girip sipariş detaylarına bakarsa burada sipariş kargo bilgisini ve kargo hareketlerini görebilecektir.

Opencart'ın mail servisleri herkes de doğru çalışmadığı için, olası bir mail hatasında kargo entegrasyonu çalışmasına engel olmasın diye maili veya SMS'i bağlamıyorum..

Ayrıca bir bilgi daha vereyim. Şu an yeni bir modül geliştiriyorum. İçinde tüm kargoların olduğu bir modül. Netgsm ve mail özellikli. Bu yeni modülde bunu kullanabiliyor olacaksınız.

İyi forumlar
teşekkürler gerçekten güzel bir anlatım olmuş. ama mail göndermeden de müşteriye " sitemize girin bakın" demek bu devirde biraz geri kalıyor hocam. birde üye olmadan devam et diyenler içinde zor olacaktır. yeni çıkaracağınız sms ve mail bildirim modülünüzü bekliyorum öyleyse.

bol kazançlar