Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söyledikleriniz yıllar önce, mining patlamadan ve pandemi öncesi için geçerliydi. Sanırım hazır kasa neden bir tık daha uyguna satılıyor diye hiç araştırmamışsınız.

Miningden dolayı ekran kartına olan arz/talep artışı dolasıyla son 1-2 yıldır büyük satıcılar ekran kartını ayrı satmaya pek sıcak bakmıyor. Hazır kasalarda anakart, ram, ssd vs her şeyi açıkça yazıyorken neyin ucuza kaçılıp neyin ucuza kaçılmadığını 13 yaşındaki çocuk bile anlıyor artık. Şuan kendiniz atıyorum 15 bin liraya 1660 super zar zor toplayabilirken aynı paraya 3060 hazır sistem alabiliyorsunuz. Daha geçen hafta arkadaşıma hazır sistem Ryzen 5 3600 + RTX 3060 olan 16gb ram 512gb ssd'li sıfır kasayı 13 bin liraya aldık. Bana 13 bin liraya 3060 sistem toplarsanız hemen satın almak isterim. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

mesajımın tamamını okumadınız sanırım, parantez içindeki kısmı dikkate almanızı öneririm.

Ayrıca hazır sistem satan vatandaş, kartını daha pahalıya satabilecekken, neden sizce kasa toplayıp daha ucuza satıyor ?

Güncel fiyatları ve piyasayı takip etmiyorum ihtiyacım olmadıgı için, ama yukarıdaki soru çok tezat değil mi ? ekran kartım var iyi parada ediyor ama kasaya takıp ucuza satıyorum