Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanları yanlış bilgilendirmeyiniz.
Mantar ben oral tedavi görmedim sadece krem sürdüm ve 10 gün içinde kalmadı.
Mantar oluşumunun en büyük nedeni terliyken kalmak veya hijyene dikkat etmemektir.
hocam malesef arkadaş doğru söylüyor. eskiden mantar için ilaç verirlerdi içerdik bir kutu iyileşirdik. sonradan o ilaçların yanetkisi çıktı kaldırıldı ama hala bazı doktorlar hap veriyor. mantar nemli kalmaktan çıkıyor aşırı kiloluların kasıklarında bacak sürtünmesinden ve sürekli nemli kalmasından özellikle yazın çok terleyince ve kışın kilot vs ıslak kalınca da çıkar. o bölgeleri kirli tutunca da çıkar. göğüs bölgesi aşırı kıllıysa ya da erkelerde bazı kıllı bölgeler yaş kalırsa da oralarda mantar çıkıyor ilacını kullanıyorsun geçiyor ama asla tam geçmez en ufak imkan bulduğunda yeniden çıkar. ama her vücudu nemli olan kirli olanda çıkmaz bu meret karaciğerden dolayı bir şekilde vücut müsait hale gelenlerde çıkıyor.

tedaviye gelince tabiki önce doktora gideceksiniz onun verdiklerini kullanacaksınız ek olarak karbonatlı suyla temizleyip üstüne yaş hamur mayası sürünce bir süre bekletip temizliyorsunuz. ayaklarınızı karbonatlı bol karbonatlı + hamurt kabartma tozu + sirke + sıcak su karışımında 20 30 dakika bekletip spatula ya da eski kör meyve bıçağı benzeri bir şeyle kabarmış ölü deriyi atınca ve bunu üç günde bir tekrar edince ayağı komple sarmış mantar ve tırnak mantarı geçti. ama ayakkabıları ve çoraplarınızı değiştirmediğiniz sürece yine çıkacaktır.